YASSER QUDIH / AFP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, ha assenyalat la necessitat de trobar maneres per evitar la mort de civils a Gaza i ha demanat que la pau torni aviat.

En una roda de premsa després de la reunió de l’International Monetary and Financial Committee (IMFC), Georgieva ha condemnat la tragèdia viscuda a Israel el cap de setmana passat i ha assenyalat la necessitat de trobar maneres de prevenir la pèrdua de vides de civils a Gaza.

L’Exèrcit israelià ha indicat a la població del nord de la Franja de Gaza que tenen fins a les 16.00 hores (hora local, 13.00 GMT) per traslladar-se al sud de l’enclavament per una sèrie de carreteres específiques que, va assegurar, no seran bombardejades fins aquest horari.

Notícies relacionades

La directora de l’FMI ha incidit que és aviat per avaluar l’impacte econòmic del conflicte però ha remarcat que suposa una altra font d’incertesa per a l’economia mundial afectant els preus i els mercats.

«S’haurà de veure quant dura i amb quina intensitat», ha afegit Georgieva, que ha demanat que la pau torni al més aviat possible per la població i per l’estabilitat de l’economia mundial.