GUERRA A GAZA

Exteriors confirma la mort de la jove sevillana Maya Villalobo en l’atac de Hamàs

El Govern espanyol «torna a reiterar la seva més enèrgica condemna de l’atac terrorista de Hamàs a Israel»

El president de la Junta d’Andalusia ha enviat des del Parlament andalús la «màxima expressió de suport a totes les víctimes innocents de la barbàrie del terrorisme gihadista»

Exteriors confirma la mort de la jove sevillana Maya Villalobo en l’atac de Hamàs

PINTEREST

2
Es llegeix en minuts
Mario Saavedra
Isabel Morillo

El Ministeri d’Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació informa de la mort de la ciutadana hispanoisraeliana Maya Villalobo Sinvany a Israel.

És una dels dos afectats pels atacs de Hamàs de dissabte passat. L’altre és el basc Iván Illarramendi Saizar, de 46 anys. El ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, de moment, no ha volgut confirmar la identitat d’aquest segon «afectat» per «respecte a les famílies».

«Consternat per la notícia de la mort de Maya Villalobo Sinvany. Vull traslladar el meu més sincer condol a la seva família i amics», ha dit el president del Govern, Pedro Sánchez, a X (abans Twitter). «El Govern d’Espanya reitera la seva condemna més enèrgica als atacs de Hamàs a Israel. Res justifica un atemptat terrorista».

En un comunicat, el Ministeri d’Exteriors «torna a reiterar la seva condemna més enèrgica de l’atac terrorista de Hamàs a Israel i expressa la seva pena més profunda i totes les seves condolences a la família i pròxims per la mort de Maya Villalobo Sinvany».

El president de la Junta d’Andalusia, Juan Manuel Moreno, ha enviat un missatge de suport i solidaritat a les víctimes del terrorisme, mentre coneixia en directe en la sessió de control del Parlament andalús l’assassinat de la sevillana Maya Villalobo. «Màxima expressió de suport a totes les víctimes innocents de la barbàrie del terrorisme gihadista». «La lluita contra el terror ha de donar-se a tots els fronts, no hi ha terrorisme bo i dolent, tot el terrorisme degrada la convivència», ha assenyalat el president de la Junta.

Servei militar a Israel

Maya Villalobo Sinvany, de 19 anys i amb nacionalitat espanyola i israeliana, era a la base de Nahal Oz, a prop de la frontera amb Gaza, fent el servei militar. Ahir, la seva família espanyola va emetre un comunicat en el qual assegurava que la Maya era «una noia molt alegre, amb un cor immens, enamorada d’Espanya».

Era filla d’un professor de la Universitat de Sevilla que ha viscut a Israel, on va fer el postdoctorat, i d’una investigadora israeliana. L’home va acabar demanant ajuda a les xarxes socials al ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, perquè no podia posar-se en contacte amb la seva filla. Ella havia pujat fotos del seu servei militar a les seves xarxes socials fins poc abans de l’atac. A primera hora de dilluns va ser el mateix ministre d’Afers Exteriors el que va explicar que hi havia dos espanyols afectats per l’atac de Gaza a Israel.

Jove basc encara desaparegut

Notícies relacionades

L’altre espanyol desaparegut és Iván Illarramendi Saizar, de 46 anys, segons ha avançat ‘El Confidencial’ i ha confirmat Efe. Es tracta d’un home que viu a Israel amb la seva dona, de nom Dafna Garcovich, en un quibuts agrícola anomenat Kissufim, on viuen poc més de 300 habitants, informa David Lópes Frías.

La zona és a només dos quilòmetres de la part de la Franja de Gaza on es van desencadenar les hostilitats. Una zona estratègica, de manera que va ser un dels primers enclavaments a ser atacat per membres de la brigada Ezzeldin al-Qassam, el braç armat de Hamàs.