Fort dolor als genolls

Vídeo | L’estranya malaltia de cent alumnes de Kenya que els impedeix caminar

Vídeo | L’estranya malaltia de cent alumnes de Kenya que els impedeix caminar

Redes

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Ministeri d’Educació de Kenya va tancar aquest dimecres un institut de l’oest del país després que prop d’un centenar d’alumnes emmalaltissin pel brot d’una «malaltia estranya», encara sense identificar, que els provoca un dolor tan fort als genolls que els impedeix caminar.

A les companyes de les estudiants malaltes «se’ls ha permès fer un descans temporal i s’espera que tornin la setmana vinent, una vegada que la situació hagi sigut avaluada acuradament i s’implementin les mesures necessària per impedir una situació similar», van destacar en un comunicat conjunt el Ministeri d’Educació i el Govern del comtat de Kakamega, on van passar els fets.

La malaltia va afectar l’institut femení d’educació secundària d’Eregi.

Falten detalls

El ministre d’Educació de Kenya, Ezekiel Machogu, havia de visitar l’institut aquest dimecres, després que les autoritats locals asseguressin que estan compromeses a arribar al fons de l’assumpte.

Les autoritats encara no han revelat gaires detalls sobre els símptomes que pateixen les alumnes.

«Aquesta és una malaltia molt estranya, però encara estem analitzant els diagnòstics per determinar la seva causa. S’han extret mostres d’excrements, orina i sang, que s’han enviat als laboratoris de Kisumu i Nairobi», va dir un funcionari del Consell Executiu de Salut del comtat de Kakamega, el doctor Bernard Wesonga, en declaracions recollides pels mitjans locals.

Notícies relacionades

Segons Wesonga, les alumnes no poden caminar a causa d’un dolor intens als genolls.

Altres fonts mèdiques van assenyalar, sota la condició d’anonimat, que les pacients tenien nivells alts d’electròlits, una cosa que pot estar relacionada amb la deshidratació, un trastorn de les glàndules suprarenals o problemes als ronyons.

Temes:

Kenya Estudiants