Tensió bèl·lica

Rússia diu que Ucraïna ha atacat amb míssils l’Estat Major de la Flota del mar Negre

Rússia diu que Ucraïna ha atacat amb míssils l’Estat Major de la Flota del mar Negre

EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rússia ha afirmat que Ucraïna va atacar amb míssils l’Estat Major de la Flota del Mar Negre a Sebastòpol, a l’annexionada península ucraïnesa de Crimea. «Els enemics van clavar un cop amb míssils a l’Estat Major de la flota», va escriure el governador d’aquesta ciutat portuària, Mikhaïl Razvozhàev, al seu canal de Telegram.

El polític imposat per Rússia a Sebastòpol va advertir que hi pot haver un altre atac, i va demanar als ciutadans que s’abstinguin d’anar al centre de la ciutat i de sortir en general al carrer.

«Al sentir la sirena (de l’alerta antiaèria), tots els que es trobin a prop de l’Estat Major de la flota hauran de dirigir-se als refugis», va remarcar.

Va explicar que «empleats del Ministeri rus de Situacions d’Emergència són al lloc, les unitats aeromòbils (helicòpters i avions) estan preparades i els bombers prenen totes les mesures per apagar l’incendi el més ràpid possible». Razovzhàev no va precisar el nombre de míssils que va llançar Ucraïna contra l’Estat Major de la Flota del mar Negre ni quants van ser interceptats per les defenses antiaèries russes. Únicament va dir que «un fragment» va caure a prop del teatre Lunacharski, situat al costat del port de la ciutat i va demanar als ciutadans informar si troben «altres elements» caiguts.

Trànsit marítim suspès

Notícies relacionades

L’agència Interfax va informar poc abans de l’anunci del governador de Sebastòpol que el trànsit marítim va ser suspès per segona vegada aquest divendres, igual com el trànsit en al pont de Crimea, que uneix la Rússia continental amb l’annexionada península. «No hi ha dubte. Un míssil va impactar en l’Estat Major de la Flota russa del mar Negro a Sebastòpol», va escriure el canal ucraïnès de Telegram Krimski veter (Vent de Crimea), que va publicar una fotografia de l’edifici, del qual s’eleva una fumarada. Va afegir que més de deu ambulàncies van arribar a la seu de l’Estat Major, situada en el centre de la ciutat.

Rússia registra ja cada dia atacs ucraïnesos amb drons i, de manera menys nombrosa amb míssils, especialment contra Crimea, on en els últims dies les forces de Kíiv van aconseguir destruir un post de comandament de la Flota del mar Negre a prop de Sebastòpol i una base aèria russa a Saki, al nord de la ciutat portuària.