Sisme mortal

Fotogaleria | El devastador terratrèmol del Marroc, en imatges

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El recompte de víctimes del terratrèmol que va assolar ahir a la nit el Marroc ascendia a les 10.00 hora local (GMT+1) d’avui a 820 morts i 672 ferits, entre ells 250 de caràcter greu.

Segons les últims dades difoses aquest dissabte pel Ministeri de l’Interior marroquí, la província amb més morts registrat és Al Haouz, –al sud de Marràqueix i pròxima a l’epicentre-, amb 394 morts, seguida de Taroudant (271 víctimes mortals), Chichaoua (91 morts), Ouarzazate (31), Marràqueix (13), Azilal (11), Agadir (5), Casablanca (3) i Al Youssufia (1).

VEURE FOTOGALERIA

VEURE FOTOGALERIASegons un butlletí d’alerta sísmica difós per l’Institut Nacional de Geofísica marroquina, el terratrèmol, de magnitud 7, va sacsejar la regió septentrional marroquina de Marràqueix i es va produir a les 23.11 hora local (00.11 GMT de dissabte) a 8 quilòmetres de profunditat. Va tenir l’epicentre a la localitat d’Ighil, situada uns 80 quilòmetres al sud-oest de la ciutat de Marràqueix.

Els missatges de condolença i suport de la comunitat internacional no s’han fet esperar. La Unió Europea va manifestar aquest dissabte la seva solidaritat amb el Marroc i va oferir ajuda al país africà. El Govern no té constància per ara que hi hagi morts o ferits de nacionalitat espanyola al terratrèmol del Marroc, ha assegurat el ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares.

Telèfons d’emergències consulars al Marroc

Telèfon addicional habilitat per a l’emergència del terratrèmol:

    Telèfon del consolat de Casablanca, sota la circumscripció del qual hi ha l’àrea del terratrèmol:

      Notícies relacionades

      Altres telèfons d’emergències consulars al Marroc:

                «Estan disponibles les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, exclusivament per a aquells ciutadans ESPANYOLS que es trobin en situació d’EMERGÈNCIA a la nostra demarcació».