Guerra a l’est

Ucraïna admet per primera vegada el llançament de drons des de Rússia

Ucraïna admet per primera vegada el llançament de drons des de Rússia

NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les autoritats d’Ucraïna han reconegut aquest divendres per primera vegada que un dels últims atacsamb drons contra objectius a Rússia es va orquestrar des de territori rus i no ucraïnès, en concret una operació llançada aquesta setmana contra una base aèria de la regió de Pskov.

El cap de la Intel·ligència militar ucraïnesa, Kirilo Budanov, ha confirmat a Telegram que els drons utilitzats dimarts contra la base de Kristi es van llançar des de Rússia.

Els serveis d’emergència russos ja havien reconegut que almenys quatre avions havien patit danys, xifra que ha confirmat aquest divendres Budanov, assegurant que es tracta d’aeronaus de transport IL-76. Dos van quedar totalment destruïts, segons la versió ucraïnesa.

Onada d’atacs

Notícies relacionades

Budanov ha incidit que Rússia, «l’Estat agressor», utilitza aquest tipus d’avions per transportar càrrega i personal en el marc de l’ofensiva militar que desenvolupa a Ucraïna des de febrer del 2022.

Les autoritats russes han denunciat en els últims dies diversos atacs amb drons sobre diferents zones. Tot i que majoritàriament se circumscriuen a regions pròximes a la frontera, el radi d’abast s’ha ampliat com ho demostren el cas de Pskov i els incidents registrats a la capital, Moscou.