Guerra d’Ucraïna

Una empresa de seguretat de Lleida entrena combatents espanyols per a Ucraïna

Una empresa de seguretat de Lleida entrena combatents espanyols per a Ucraïna
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’acadèmia de seguretat GOA Tactical, amb seu a Alpicat (Lleida), està reclutant dos centenars de persones originàries del sector de la seguretat o de les forces policials per viatjar a combatre a Ucraïna junt amb l’Exèrcit de Kíiv. Així ho ha confirmat al diari ‘Segre’ Cisco Galván, el mateix fundador de la companyia.

«Hem rebut una trentena de peticions de tots els punts de l’Estat que començarem a analitzar; fins i tot hi ha lleidatans», ha admès l’empresari. Les bases contractuals inclouen un salari d’entre 2.400 i 3.400 euros, en diverses posicions: primera línia, segona línia i forces d’elit GUR. GOA Tactical, especialitzada en formació militar, ha sigut especialment autoritzada a tal efecte pel Govern de Kíiv.

No tenir antecedents

Notícies relacionades

Els candidats no han de tenir antecedents penals, procedir del món dels agents de seguretat o de les forces policials. Han de tenir un mínim de dos anys d’experiència, superar una entrevista i formar-se durant cinc dies a Barcelona. Els primers homes seran enviats al front a principis de setembre.

GOA Tactical posseeix una àmplia experiència en entrenament de combatents a Israel, Amèrica Llatina i l’Àfrica. Un nombre indeterminat de ciutadans espanyols s’ha integrat a la Legió Georgiana a Ucraïna. Un dels que més ha aparegut a la televisió és el valencià Nandi, que assegura haver viatjat al país eslau a «defensar la democràcia».