Pànic a Colòmbia

Vídeo impactant: una dona mira d’escapar per una finestra del terratrèmol de Bogotà i cau al buit

Vídeo impactant: una dona mira d’escapar per una finestra del terratrèmol de Bogotà i cau al buit

Twitter

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dijous es van viure autèntics moments de pànic a Bogotà. La capital de Colòmbia i altres punts del país van ser fortament sacsejats per una tremolor de magnitud 6,1 graus, que va causar diverses afectacions a la ciutat, però que a més va deixar una víctima mortal. Imatges que circulen en les xarxes mostren la caiguda d’una dona des d’un setè pis pel pànic que li va causar el llarg terratrèmol. La víctima va mirar de sortir per una finestra de manera desesperada i quan va intentar agafar-se va relliscar i es va precipitar.

La tremolor va tenir el seu epicentre al municipi d’El Calvario, al departament de la Meta, i va passar a les 12.04 hores (17.04 GMT) a una «profunditat superficial menor a 30 km», va indicar el Servei Geològic Colombià en la xarxa social X, abans Twitter. El Servei Geològic dels Estats Units (USGS) el va registrar amb magnitud 6,3.

Els edificis van trontollar durant diversos segons, van sonar sirenes i centenars de persones van sortir dels immobles i es van precipitar als carrers de Bogotà, van constatar periodistes de l’AFP.

«L’únic incident greu reportat va ser la caiguda al buit des d’una edificació de vivendes d’una dona [...] aparentment per descontrol nerviós», va informar l’alcaldessa de la capital, Claudia López, a X. Els bombers van confirmar que la dona va morir. D’acord amb la mandatària local, també hi ha «reports de persones atrapades en ascensors i altres esdeveniments menors.

Notícies relacionades

El president Gustavo Petro, acompanyat d’alguns funcionaris; de l’ambaixador dels Estats Units, Francisco Palmieri, i d’altres figures internacionals, va assistir a un congrés sobre la corrupció en un hotel de la capital quan es va produir la tremolor. «¡És un terratrèmol!», va advertir Palmieri enmig de la seva presentació, però va continuar el seu discurs.

Usuaris van informar en xarxes socials que el moviment es va sentir també amb força a Villavicencio, Bucaramanga, Tunja, Ibagué i altres ciutats pròximes a l’epicentre.