Pols a Washington

La fiscalia aconsegueix una ordre de registre del compte de Trump a Twitter

La fiscalia aconsegueix una ordre de registre del compte de Trump a Twitter

ED JONES / AFP

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La fiscalia especial que investiga l’expresident dels Estats Units Donald Trump (2017-2021) ha obtingut aquest dimecres una ordre de registre del compte de Twitter del republicà a la recerca de proves sobre els seus esforços per revertir les eleccions del 2020, segons documents judicials publicats aquest dimecres.

El registre del compte no s’ha notificat a Trump, ja que el Tribunal del Districte de Colúmbia ha trobat «motius raonables per creure» que l’expresident «posaria en perill la investigació en curs» al donar-li «una oportunitat per destruir proves».

Twitter va suspendre el compte de Trump per «incitació a la violència» després de l’assalt al Capitoli del 2021, però Elon Musk el va rehabilitar l’any passat després d’adquirir la xarxa social, si bé l’expresident no ha tornat a publicar-hi res.

Segons la documentació revelada avui, el Tribunal del Districte de Colúmbia va concedir el gener passat a la fiscalia especial liderada per Jack Smith una ordre per registrar el compte, i va prohibir a Twitter «revelar l’existència» de l’esmentada ordre.

Aquest veto va generar un litigi entre Twitter i la fiscalia, a la qual finalment el Tribunal d’Apel·lacions va donar la raó, i es va prohibir que es notifiqués a Trump sobre la intervenció del compte.

A més, el Tribunal d’Apel·lacions va confirmar una multa de 350.000 dòlars imposada a Twitter per part del Tribunal del Districte de Colúmbia per haver trigat a permetre el registre del compte.

Quatre delictes

Trump va comparèixer la setmana passada davant aquest tribunal, on es va declarar no culpable dels quatre delictes que se li imputen, amb penes de fins a 20 anys de presó, per haver intentat revertir les eleccions del 2020 en les quals va perdre contra Joe Biden i haver instigat l’assalt al Capitoli.

La fiscalia l’acusa d’haver mentit deliberadament al denunciar un fals frau electoral i d’haver ideat un pla per revertir els resultats dels comicis que va derivar en l’assalt al Capitoli del 2021, quan una turba de seguidors trumpistes va atacar el Congrés per impedir la ratificació de la victòria de Biden.

Notícies relacionades

Aquesta és la tercera imputació penal contra l’expresident, acusat a més a Nova York pel suborn a l’actriu pornoStormy Daniels i a Miami per haver-se emportat il·legalment documents classificats al deixar el poder, un cas investigat també pel fiscal Jack Smith.

Els processos judicials en contra seu, però, no han minvat la popularitat de Trump, gran favorit en les primàries republicanes de cara a les eleccions del 2024, en les quals aspira a batre’s de nou amb Biden.