Desastres naturals

Almenys 16 morts i un milió d’afectats després del pas del tifó ‘Doksuri’ pel nord de les Filipines

Més de 30.000 persones han hagut d’abandonar les seves llars, hi ha 20 persones desaparegudes i 52 de lesionades pel pas de la tempesta a l’arxipèlag

Almenys 16 morts i un milió d’afectats després del pas del tifó ‘Doksuri’ pel nord de les Filipines
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys 16 persones han mort i un milió han resultat afectades pel pas del tifó ‘Doksuri’ per l’arxipèlag de les Filipines, segons l’últim balanç oficial del Consell Nacional de Gestió i Reducció del Risc de Desastres (NDRRMC).

Les últimes dades del NDRRMC eleven a 1.029.794 els afectats a Luzon, Visayas Occidentals, Mindanao del Nord, Davao, Soccsksargen i Bangsamoro, dels quals més de 30.000 han hagut d’abandonar les seves llars. A més hi ha 20 persones desaparegudes i 52 de lesionades.

Quant a l’agricultura, la tempesta ha afectat més de 105.000 agricultors i pescadors, amb danys a les collites i la infraestructura agrícola d’almenys 1.500 milions de pesos (uns 25 milions d’euros). A més hi ha danys en la infraestructura per 4.300 milions de pesos (71 milions d’euros).

‘Doksuri’ va tocar terra per primera vegada dimecres al matí a diverses illes de l’extrem nord de les Filipines, així com al sud de Taiwan.

Notícies relacionades

El president de les Filipines, Ferdinand Marcos Jr., s’ha encarregat de la distribució d’ajuda per als residents afectats pel tifó i ja ha entregat fons per valor de 64 milions de pesos (més d’un milió d’euros).

Una nova tempesta denominada ‘Khanun’ amenaça ja les mateixes regions afectades per ‘Doksuri’ amb intenses pluges i possibles inundacions.

Temes:

Filipines