Economies emergents

Algèria sol·licita la seva incorporació al nou banc de desenvolupament dels BRICS

Algèria sol·licita la seva incorporació al nou banc de desenvolupament dels BRICS

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
EFE

El president algerià, Abdelmadjid Tebboune, ha anunciat que el seu país ha sol·licitat oficialment la seva incorporació al grup dels BRICS i el seu banc de desenvolupament, al qual ha ofert una contribució inicial de 1.500 milions de dòlars. La pertinença d’Algèria al grup integrat per cinc països emergents (Brasil, Rússia, Índia, Xina i Sud-àfrica) «obre noves perspectives econòmiques», va destacar el mandatari.

«Hem sol·licitat oficialment incorporar-nos al grup BRICS i el seu Nou Banc de Desenvolupament com a accionista amb una aportació inicial de 1.500 milions de dòlars», va dir el president en una entrevista amb la Televisió Central de la Xina (CCTV) durant la visita d’Estat de cinc dies que està realitzant al país. Tebboune també va recordar que el seu país va demanar oficialment –el novembre passat– formar part del bloc d’economies emergents dels BRICS, fundat el 2009, després d’assegurar que l’entrada d’Algèria en el grup «obrirà noves perspectives econòmiques i li permetrà crear un món multipolar».

Crítiques a les institucions internacionals

Notícies relacionades

«Algèria treballa des de fa anys, juntament amb la Xina, per un món millor i més just on es concedeixi ajuda els països pobres, i exigim amb la Xina la revisió de diversos aspectes relacionats amb les institucions de l’ONU, per no citar només el Fons Monetari Internacional i el Banc Mundial, que ja no serveixen als països pobres i emergents», va remarcar Tebboune. «El grup BRICS ens és més favorable», va afegir.

Després de reunir-se amb Tebboune, el president xinès, Xi Jinping, va anunciar dimarts passat que la Xina «va acollir amb beneplàcit el desig positiu d’Algèria d’unir-se a aquest grup i recolza els seus esforços per aconseguir aquest objectiu».

Temes:

Algèria Xina