Clatellada a Kíiv

Londres demana a Ucraïna gratitud per l’entrega d’armes i li adverteix que no és «un Amazon»

Seguiu les últimes notícies de la guerra en directe

L’OTAN convidarà Ucraïna a ser-ne membre quan «els aliats hi estiguin d’acord i es compleixin les condicions»

Londres demana a Ucraïna gratitud per l’entrega d’armes i li adverteix que no és «un Amazon»
1
Es llegeix en minuts
EFE

El ministre britànic de Defensa, Ben Wallace, ha revelat aquest dimarts a Vílnius que tant ell com el Govern nord-americà han advertit a Ucraïna que «no són Amazon» i ha demanat «gratitud» per l’entrega d’armes.

Wallace va recomanar al president ucraïnès, Volodímir Zelenski, que es mostri agraït a fi de convèncer els polítics, sobretot dels Estats Units, que «dubten» sobre si augmentar l’enviament d’equipament.

Alguns aliats que brinden ajuda defensiva a Kíiv «volen veure gratitud», ha declarat als mitjans britànics durant la cimera de l’OTAN a la capital lituana.

«Aquí una petita advertència: ens agradi o no, la gent vol veure gratitud. El meu consell per als ucraïnesos: vostès han de persuadir els països perquè renunciïn als seus propis arsenals. I sí, la guerra és una causa noble i sí, la veiem com una guerra no només contra vostès sinó també contra les nostres llibertats», ha dit.

«Però de vegades cal persuadir els legisladors al Capitoli, als Estats Units», va afegir.

Segons ‘Sky News’, Wallace va negar que la falta d’un pla perquè Ucraïna entri a l’OTAN acabi soscavant la moral al camp de batalla i va assenyalar que Ucraïna demana més fins i tot abans de rebre l’última partida de donacions.

Notícies relacionades

En aquest sentit, va apuntar que els nord-americans han avisat Zelenski que «no són Amazon» i que ell mateix els ho va dir també el juny de l’any passat.

«Els vaig dir als ucraïnesos l’any passat, quan vaig conduir 11 hores fins a Kíiv perquè em donessin una llista (amb peticions), que no soc Amazon», ha declarat el ministre, d’acord amb el canal britànic.