Escàndol sexual

La policia tanca la investigació contra Huw Edwards, el presentador de la BBC acusat de comprar fotografies sexuals a un menor

La policia tanca la investigació contra Huw Edwards, el presentador de la BBC acusat de comprar fotografies sexuals a un menor

bbc

3
Es llegeix en minuts
Lucas Font
Lucas Font

Corresponsal.

ver +

La Policia Metropolitana de Londres ha tancat la investigació contra Huw Edwards, el presentador de la BBC acusat de comprar fotografies sexuals a un menor i del qual s’havia mantingut en secret la identitat fins ara. La dona del periodista, Vicky Flind, ha sigut qui ha revelat el nom del seu marit poc després que es confirmés el tancament de la investigació. Flind ha explicat en un comunicat, publicat per l’agència de notícies PA, que el seu marit està rebent «atenció en un hospital, on es quedarà en el futur més pròxim» a causa dels seus «seriosos problemes de salut mental». 

Uns problemes que arrossegava des de feia anys i que s’han incrementat amb els esdeveniments dels últims dies. «Ho faig pensant principalment en el seu benestar mental i per protegir els nostres fills», ha explicat la dona del presentador, que ha confirmat que aquest va tenir coneixement de les acusacions dijous, un dia abans que el diari ‘The Sun’ revelés que havia comprat presumptament fotografies sexuals a un menor durant tres anys per un valor total de 35.000 lliures (més de 41.000 euros). La BBC ha confirmat que continuarà amb la seva investigació, malgrat la decisió de la policia.

Cara coneguda

Edwards, de 61 anys, era fins ara el presentador de l’informatiu nocturn ‘BBC ten o’clock news’, el programa bandera de la cadena en aquesta franja. En la seva dilatada trajectòria professional, de més de 40 anys, havia relatat esdeveniments històrics com la mort i el funeral d’Isabel II o el casament del príncep Guillem i Kate Middleton. La seva identitat era un secret a crits dins de la corporació, i molts dels seus companys de professió havien demanat en els últims dies que donés la cara per aturar el perjudici que l’escàndol ha provocat a la cadena pública britànica.

Algunes de les persones que han treballat amb ell li han mostrat el seu suport després que el seu nom hagi sigut revelat públicament. Entre ells, l’antic cap de notícies de la BBC Tim Luckhurst, que ha lamentat que s’hagi vist enredat en aquest escàndol i que n’ha destacat el compromís i professionalitat. «És un home enormement generós, un home que ha fet molt per ajudar els altres a la BBC en les seves carreres, i que sempre va estar disposat a treballar molt dur», ha explicat a la mateixa cadena. Altres companys de professió han assenyalat que Edwards representava els valors de la corporació i han confiat en una futura tornada una vegada acabada la investigació interna i resolts els seus problemes de salut.

Cinc dies d’escàndol

Notícies relacionades

La sortida a la llum d’aquest cas ha provocat una onada de crítiques en els últims dies cap als principals directius de la BBC, entre ells el director general, Tim Davie, acusats de no haver actuat de forma correcta. La cadena va rebre una queixa de la mare denunciant el presentador el 19 de maig, tot i que les acusacions no van ser estudiades en profunditat fins dijous. Segons la versió de la mare de la presumpta víctima, l’enviament de fotografies sexuals havia permès que aquesta caigués encara més en la seva addicció al crac i a la cocaïna. Unes declaracions que van ser desmentides quatre dies després per l’advocat del menor, que va qualificar el que va ser publicat a ‘The Sun’ com a «escombraries». Segons el representant de la presumpta víctima, no es va produir res «il·legal» o «inapropiat» entre aquesta i el presentador.

Les diferents versions sobre els fets han afegit més incerteses al cas i han portat la policia a tancar el cas, tot i que les conseqüències negatives en la reputació de la BBC i en la del mateix Edwards semblen insalvables per ara.

Temes:

BBC