Tragèdia aèria

Moren cinc turistes mexicans a l’estavellar-se l’helicòpter en el qual viatjaven a prop de l’Everest

«Un vuitmil més, però entelat de tristesa»

Moren cinc turistes mexicans a l’estavellar-se l’helicòpter en el qual viatjaven a prop de l’Everest

MONIKA DEUPALA / EPC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cinc turistes mexicans han mort a la serralada de l’Himàlaia, a prop de la muntanya Everest, al Nepal, després que s’estavellés l’helicòpter on viatjaven. El president nepalès, Pushpa Kamal Dahal, va donar la notícia del sinistre via Twitter confirmant la troballa de cinc cossos. El mandatari va afegir que encara no s’ha trobat el cos del pilot que era al capdavant de l’aeronau.

L’aparell, operat per l’empresa Manang Air, va enlairar-se de Surke, a prop de Lukla, a la regió de l’Everest, cap a Kàtmandu, capital nepalesa. Als 10 minuts d’enlairar-se les autoritats van perdre el contacte amb l’helicòpter, quan sobrevolava el districte del nord de Solukhumbu en el qual es troba la muntanya Everest.

El tinent d’alcalde de la localitat de Likhu Pike, Nwang Lhakpa Sherpa, va afirmar a Efe que l’helicòpter sinistrat va ser descobert pelshabitants del seu municipi.

Casos similars

No és la primera tragèdia aèria que s’esdevé al Nepal des de començament d’any. A principis del 2023 un vol de la companyia Yeti Airlines s’hi va estavellar i va deixar 72 víctimes mortals. Per llavors, les autoritats van concloure que l’accident es va produir per un error humà.

Notícies relacionades

El 2019 l’helicòpter en el qual viatjava el ministre nepalès de Turisme i Aviació Civil, Rabindea Adhikari, es va estavellar deixant set persones mortes.

La meteorologia canviant, els cims nevats, les pistes remotes no sempre ben mantingudes, junt amb l’escassa formació dels pilots, afecten la seguretat aèria del país. El 2013 la Unió Europea va decidir prohibir l’accés al seu espai aeri a les aerolínies nepaleses per la falta de seguretat de les seves aeronaus.

Temes:

Everest