SOL I SENSE OXIGEN

Mor a l'Everest l'alpinista japonès Nobukazu Kuriki

El 2012, a la mateixa muntanya, va perdre nou dels 10 dits de les mans a causa de la congelació

FILE- In this Aug. 23, 2015 file photo, Japanese climber Nobukazu Kuriki poses with a Nepalese flag during a press conference as he attempts to be the first to scale Mount Everest since the April 2015 earthquake that killed 19 mountaineers, in Kathmandu, Nepal. Kuriki and another foreign climber attempting to scale Mount Everest have died on the world’s highest peak, a Nepal mountaineering official said Monday, May 21, 2018. (AP Photo/Bikram Rai, File)

FILE- In this Aug. 23, 2015 file photo, Japanese climber Nobukazu Kuriki poses with a Nepalese flag during a press conference as he attempts to be the first to scale Mount Everest since the April 2015 earthquake that killed 19 mountaineers, in Kathmandu, Nepal. Kuriki and another foreign climber attempting to scale Mount Everest have died on the world’s highest peak, a Nepal mountaineering official said Monday, May 21, 2018. (AP Photo/Bikram Rai, File) / Bikram Rai (AP)

1
Es llegeix en minuts

L’alpinista japonès Nobukazu Kuriki, que va perdre nou dels 10 dits de les mans a l’Everest, ha mort en el vuitè intent d’escalar el sostre del món, va anunciar dilluns la seva expedició. El muntanyenc japonès de 35 anys, que havia pujat sol i sense ampolla d’oxigen i havia superat els 8.000 metres, es va trobar malament a causa de l’altitud, de manera que va decidir començar el descens. No obstant, l’expedició va perdre contacte amb ell. Ell és la tercera persona que mor a l’Everest des de començament d’any.

Notícies relacionades

"Kuriki va deixar de respondre a les comunicacions de ràdio i no vam poder localitzar senyals seus ni visualitzar els seus llums a la nit”, ha dit el seu equip en una publicació a través de Facebook. L’expedició enviada a buscar-lo "va trobar el cadàver de Kuriki amb signes de congelació", ha afegit la mateixa font.

L’accident del 2012

Diumenge a la nit, l’alpinista havia arribat a una altitud de 7.400 metres i, després de superar els 8.000 metres, es disposava a coronar el cim. L’Everest sempre se li havia resistit a Kuriki. En el quart intent, el 2012, va patir una congelació severa i va perdre nou dels 10 dits. Més de 400 persones ja han fet el cim de l’Everest aquesta temporada de primavera, que ofereix temperatures i climes menys extrems que la resta de l’any. L’anomenada temporada alta s'acaba a finals de mes.