Rebel·lió a Rússia

Rússia revela que Putin es va reunir amb el líder de Wagner després de la rebel·lió

Rússia revela que Putin es va reunir amb el líder de Wagner després de la rebel·lió
1
Es llegeix en minuts
Àlex Bustos
Àlex Bustos

Periodista

ver +

El president de Rússia, Vladímir Putin, es va reunir el 29 de juny amb el líder del grup de mercenaris Wagner, Ievgueni Prigojin, després de la seva fallida rebel·lió, segons ha informat avui el Kremlin.

La trobada, a la qual van assistir també tots els comandants de la companyia de mercenaris, es va prolongar durant tres hores, va dir el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov, en la seva roda de premsa diària.

«La trobada va tenir lloc al Kremlin i es va allargar durant gairebé tres hores», va assenyalar Peskov, que va afegir que la cita va comptar amb 35 participants.

Durant la reunió Putin «va donar la seva valoració de l’actuació de la companyia [Wagner] al front en el marc de l’operació militar especial i també dels esdeveniments del 24 de juny», en al·lusió al motí liderat per Prigojin, que el va avortar quan els seus soldats estaven a uns 200 quilòmetres de Moscou.

Putin va escoltar «les explicacions dels comandants» i els va oferir opcions d’ocupació després de la rebel·lió, segons el Kremlin.

«Els mateixos comandants van exposar la seva versió de l’ocorregut i van destacar que eren acèrrims partidaris i soldats del cap d’Estat i del comandant en cap», va afegir Peskov.

Notícies relacionades

Els dirigents de Wagner «també van dir que estaven disposats a continuar lluitant per la pàtria».

«Això és tot el que podem dir sobre aquesta reunió», va concloure.