Problemes judicials

Registrat el domicili del president del PSG, denunciat pel segrest d’un lobbista

Al-Khelaïfi qüestiona la legalitat de les palanques del FC Barcelona

Registrat el domicili del president del PSG, denunciat pel segrest d’un lobbista

GEOFFROY VAN DER HASSELT /SPO

1
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

El domicili del president del París Saint-Germain (PSG), Nasser al-Khelaïfi, va ser objecte d’un registre judicial aquest dimecres. L’orígen d’aquesta investigació és la denúncia d’un lobbista que responsabilitza l’empresari de la seva detenció a Qatar, durant diversos mesos.

El registre es va produir durant la tarda de dimecres, cosa que va provocar que la roda de premsa d’al-Khelaïfi per presentar el nou entrenador de l’equip, Luis Enrique, es retardés diverses hores, i així ho va explicar Mediapart.

En la seva arribada a París, el dirigent de l’equip de futbol es va trobar els investigadors i el jutge instrucutor, a la porta de l’avió, perquè Nasser aprovés el procediment judicial a casa seva.

Presó secreta

Un dels portaveus de l’empresari futbolístic qatarià va informar que des d’un principi Nasser al-Khelaïfi va cooperar amb la policia. «Nasser al-Khelaïfi és una víctima en aquest assumpte», afegia el mitjà France Info.

Tayeb Benabderrahmane, un empresari francoalgerià, va denunciar el qatarià pel seu segrest de sis mesos en una presó secreta a Qatar. Benabderrahmane es va instal·lar a Doha el juny del 2019 i quan el van autoritzar, a finals del 2020, va abandonar el país.

Per poder marxar va haver de firmar un protocol que l’obligava a mantenir en secret tots els fets anteriors. El lobbista assegura que durant el seu arrest li van preguntar per documents comprometedors per al dirigent del PSG.

Interessos qatarians

Notícies relacionades

La investigació va portar la setmana passada el jutge d’instrucció a les oficines de l’exministra de Justícia i alcaldessa del districte VII de París, la conservadora Rachida Dati. En aquella mateixa setmana també es van investigar els advocats Olivier Pardo i Francis Szpiner, per la seva possible implicació en la trama.

Segons Benabderrahmane, l’exministra va ser la intermediària perquè ell firmés sota pressió aquest acord de confidencialitat favorable als interessos de Qatar. A l’abril, els advocats d’Al-Khelaïfi van anunciar la intencionalitat de denunciar l’empresari francoalgerià per difamació.

Temes:

PSG