Guerra d’Ucraïna

Un atac amb drons obliga a desviar vols de l’aeroport internacional de Moscou

Un atac amb drons obliga a desviar vols de l’aeroport internacional de Moscou

KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Defensa rus ha informat que Ucraïna ha llançat un atac amb drons contra Moscou que ha obligat a desviar vols de l’aeroport internacional de Vnúkovo.

Les mateixes fonts han assegurat que es van utilitzar cinc avions no tripulats en l’atac, que també tenia per objectiu punts de la regió al voltant de la capital. Tots els drons van ser enderrocats i no hi va haver víctimes ni danys, però Ucraïna no ha reivindicat l’autoria del suposat atac.

Les restriccions a l’aeroport de Vnúkovo, un dels tres aeroports internacionals de Moscou, han afectat els vols procedents de Turquia, dels Emirats Àrabs Units i d’Egipte.

Quatre dels drons que volaven per la regió de Moscou van ser enderrocats pels sistemes de defensa aèria i un cinquè va ser interceptat electrònicament abans d’estavellar-se, segons la cúpula de Defensa.

El canal de Telegram Shot va informar que un dels drons, almenys uns fragments, va caure sobre un edifici a la localitat de Krivoixeino. Posteriorment, l’edifici es va incendiar.

Notícies relacionades

Segons els mitjans de comunicació estatals russos, un altre dron es va estavellar a Kubinka, a uns 36 quilòmetres de l’aeroport de Vnúkovo, situat al sud-oest de la ciutat.

No és el primer atac amb drons contra Moscou. Al maig, el Ministeri de Defensa rus va declarar que almenys vuit drons havien causat danys menors. Era la primera vegada que la ciutat era blanc de diversos drons des de la invasió russa d’Ucraïna el febrer de 2022. Kíiv va negar ser responsable de l’atac.