Descendeixen els actes vandàlics

Els disturbis a França comencen a disminuir després de la sisena nit, amb 157 detinguts

Els disturbis a França comencen a disminuir després de la sisena nit, amb 157 detinguts

MOHAMMED BADRA / PIM

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 157 persones han sigut detingudes en la sisena nit consecutiva de disturbis a França, que comencen a disminuir, segons el Ministeri de l’Interior. Les forces de l’ordre no es van enfrontar a cap fet particularment greu en comparació amb les nits anteriors.

Des que van començar les protestes arreu del territori francès, especialment a París, més de 3.000 persones han sigut arrestades, de les quals 260 van ser jutjades en compareixences immediates. El Tribunal de Grenoble va funcionar de manera excepcionaldiumenge i va dictar sentència de presó per a alguns arrestats pels fets violents.

Mobilització als ajuntaments

Els alcaldes francesos s’han concentrat aquest dilluns davant els consistoris per mostrar la seva oposició als actes de violència urbana al país. Demà, dimarts 4 de juliol, 200 regidors dels municipis afectats es reuniran amb el president, Emmanuel Macron, al palau de l’Elisi.

La convocatòria dels regidors es va produir després de l’atac directe a la casa de l’alcalde de L’Haÿ-les-Roses, que va acabar en flames. «Els greus disturbis» des del 27 de juny «estan atacant amb extrema violència símbols republicans com ajuntaments, escoles, biblioteques, la policia municipal», remarquen els regidors.

Crida a la unitat

Notícies relacionades

Macron ha canviat dràsticament la seva agenda per poder abordar la crisi oberta del país. A més, aquest dilluns té previst reunir-se amb els presidents de l’Assemblea Nacional i del Senat. D’altra banda, la primera ministra, Elisabeth Borne, té intenció de convidar a la tarda els portaveus dels grups parlamentaris «en una lògica d’intercanvis».

El mandatari francès ha demanat als seus ministres «restablir l’ordre i garantir la calma», mentre que ha indicat que el Govern «ha de continuar estant al costat» de les forces de seguretat que s’han mobilitzat dia i nit.

Temes:

França