Prigojin viu en un hotel sense finestres de Minsk per por de ser assassinat

Prigojin viu en un hotel sense finestres de Minsk per por de ser assassinat

CANAL DE TELEGRAM DEL GRUPO CONCORD / AFP

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ievgueni Prigojin ja està instal·lat en un hotel de Minsk, la capital de Bielorússia, però tem ser objecte d’un atemptat contra la seva vida després de la insurrecció que va protagonitzar el cap de setmana per intentar forçar la renúncia de la cúpula militar de Rússia. Segons ha assegurat Mark Walker, president de la comissió d’Intel·ligència al Senat dels EUA, el líder del grup mercenari estaria allotjat en un edifici «sense finestres per evitar ser assassinat».

«Hi ha hagut una sèrie d’individus d’entitats russes que s’han enfrontat a Putin durant l’últim any i mig i que misteriosament han caigut de la finestra d’un cinquè, sisè o setè pis», ha recordat Walker en declaracions recollides pel rotatiu britànic ‘Daily Mail’ i amb referència a la plèiade d’homes de negocis i alts funcionaris del règim que han mort de manera misteriosa des de l’arrencada del conflicte. Si això acaba per confirmar-se, continua Walker, «mostraria almenys quina és la seva mentalitat en termes de com són les seves relacions amb Putin en aquest moment», ha continuat.

Notícies relacionades

En les últimes hores, Lukaixenko ha tret pit i ha intentat extreure rèdits polítics de l’acord entre Prigojin i el Kremlin, que va ser negociat per ell mateix i ha evitat l’adveniment d’una Guerra Civil a Rússia. El líder bielorús ha avançat que Prigojin seria «esclafat com un paràsit» si intentava atac algun contra Moscou des del territori del seu país o si abusava de la seva hospitalitat per llançar noves campanyes contra els seus adversaris polítics i militars a Rússia. L’Institut d’Estudis sobre la Guerra (ISW), una de les fonts més seguides pels observadors militars en el conflicte d’Ucraïna, ha donat a entendre que Lukaixenko tindrà una escassa capacitat de resistir-se a una eventual demanda d’extradició de Prigojin en el cas que es presentin noves acusacions des de la veïna Rússia.

Detalls del ‘putsch’

La mateixa font, a més, ha suggerit que els detalls de l’acord que va posar fi al ‘putsch’ de Prigojin encara s’estan negociant, i cita Igor Girkin, un dels bloguers proguerra més seguits a Rússia, a l’hora d’afirmar que en les últimes hores l’avió del líder mercenari va volar a Rússia de nou des de Bielorússia per acabar de tancar els últims serrells. El nombre de combatents que va acceptar l’oferta del Kremlin de viatjar a Bielorússia, segons la publicació opositora ‘Meduza’, rondaria el miler, mentre que altres fonts especulen que unes instal·lacions militars que s’estan construint al districte d’Osipovitxi podrien estar destinats als wagnerites.