Guerra a l’est d’Europa

Rússia fa caure tres drons a la regió de Moscou i acusa Ucraïna d’«atac terrorista»

Rússia fa caure tres drons a la regió de Moscou i acusa Ucraïna d’«atac terrorista»
1
Es llegeix en minuts

Les autoritats de Rússia han informat aquest dimecres que han fet caure tres vehicles aeris no tripulats a la regió de Moscou, sense que s’hagin produït danys materials o víctimes, enmig d’un augment d’aquest tipus d’incidents durant les últimes setmanes, que el Govern rus qualifica d’«atacs terroristes». L’objectiu era aparentment una base militar, situada a uns 60 quilòmetres de la capital russa, segons han informat els mitjans oficials del país.

El Ministeri de Defensa va assenyalar en el seu compte a Telegram que s’ha registrat «un intent per part del règim de Kíiv de portar a terme un atac terrorista contra objectes a la regió de Moscou amb tres vehicles aeris no tripulats», si bé ha manifestat que l’atac «ha sigut frustrat».

Intercepció electrònica

«Tots els drons han sigut eliminats amb mitjans de guerra electrònica, motiu pel qual han perdut el control i s’han estavellat. No hi ha víctimes o danys com a resultat d’aquest fallit atac terrorista», ha apuntat.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el governador de la regió de Moscou, Andrei Vorobiov, ha asseverat que dos dels aparells han caigut als voltants d’uns magatzems militars a la localitat de Kelininets, abans d’abundar que no hi ha víctimes ni danys materials, tal com ha recollit l’agència russa de notícies Interfax.

El president Vladímir Putin va culpar a Ucraïna a finals de maig d’atacs «terroristes» amb drons registrats a la capital, suggerint que aquest tipus d’incidents miren de «provocar una resposta de Rússia» enmig de la invasió del país veí, desencadenada el febrer del 2022 per ordre del mateix mandatari de Rússia. A més, Moscou va culpar Kíiv a principis de maig d’un altre atac contra el Kremlin que va descriure com un «intent d’assassinat» contra Putin.