Estats Units

La Guàrdia Costanera dels EUA detecta «sons» on es va perdre el submergible turístic

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Costanera dels Estats Units ha confirmat aquest dimecres a la matinada que ha detectat «sons» a la zona on es busca un submergible turístic desaparegut amb cinc tripulants a bord que anaven a veure les restes del ‘Titanic’.

«Una aeronau canadenca P-3 ha detectat sons submarins a la zona de recerca», ha dit a Twitter l’oficina, tot i que ha aclarit que de moment no s’han trobat rastres del vehicle.

No obstant, la Guàrdia Costanera ha assegurat que la informació serà utilitzada per organitzar futurs plans de recerca.

El missatge arriba poc després que mitjans com ‘Rolling Stone’ i la cadena CNN asseguressin que les autoritats havien detectat sons de cops en intervals de 30 minuts.

La Guàrdia Costanera dels EUA va iniciar dilluns una extensa operació de recerca amb ajuda del Canadà per localitzar l’aparell. L’empresa OceanGate Expeditions, que opera el submergible, va reportar diumenge a les autoritats la desaparició de l’artefacte amb cinc persones a bord: el pilot i quatre passatgers.

Notícies relacionades

Segons mitjans britànics, els cinc integrants de la tripulació són l’empresari pakistanès Shahzada Dawood, el seu fill Suleman, l’explorador britànic Hamish Harding, l’explorador francès Paul-Henry Nargeolet i el conseller delegat d’OceanGate, Stockton Rush.

A la seva pàgina web, la companyia ofereix viatges de vuit dies i set nits per visitar les restes del Titanic, amb un preu aproximat de 250.000 dòlars.

Temes:

Submarins