Problemes legals

Hunter Biden, fill del president dels EUA, pacta amb Justícia declarar-se culpable de dos delictes menors federals fiscals menors

Hunter Biden, fill del president dels EUA, pacta amb Justícia declarar-se culpable de dos delictes menors federals fiscals menors
1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

No desapareixeran del panorama polític dels Estats Units com una arma que els republicans utilitzen contra el president, Joe Biden, però els problemes legals de Hunter Biden, fill del mandatari, s’acosten a la resolució. El fill del demòcrata ha arribat a un pacte amb el Departament de Justícia pel qual quedarà en llibertat condicional sense anar a la presó a l’acceptar declarar-se culpable de dos càrrecs per delictes fiscals menors per no presentar a temps les seves declaracions d’impostos el 2017 i 2018.

Notícies relacionades

A més, segons l’acord, que s’ha conegut aquest dimarts al registrar-se documents judicials i que encara ha de ser aprovat per un jutge federal, Hunter Biden evitarà ser imputat per haver mentit sobre el seu consum de drogues quan va comprar una pistola el 2018. Aquesta part del pacte l’obliga a no consumir cap estupefaent durant 24 mesos i acceptar no posseir mai més una arma de foc.

«Amb l’anunci dels dos acords [...] entenc que la investigació de cinc anys està resolta», ha dit en un comunicat Christopher Clark, advocat de Hunter Biden. «Es que Hunter creu que és important acceptar responsabilitats per aquests errors comesos en un període de turbulència i addicció en la seva vida».