Quatre persones a bord

Un avió privat s’estavella després de sobrevolar Washington i ser interceptat per un caça F-1

Les autoritats estan efectuant les tasques de recerca, ja que quatre persones anaven a bord

  • VÍDEO | Els Estats Units desclassifiquen les imatges del xoc del seu dron amb un caça rus

  • Un caça rus impacta contra un dron nord-americà sobre el mar Negre

 

  / WIKIPEDIA / USAF

1
Es llegeix en minuts
EFE

Una aeronau es va estavellar aquest diumenge quan sobrevolava la capital dels Estats Units, Washington D. C., després que diversos caces F-16 perseguissin l’avioneta perquè el pilot no responia a les trucades dels militars.

 Segons un comunicat del Comandament de Defensa Aeroespacial dels Estats Units (NORAD), l’aeronau va ser interceptada cap a les 15.20 hores (hora local) quan el pilot no va reaccionar, per la qual cosa es va estavellar a prop del Bosc Nacional George Washington i Jefferson, a 285 quilòmetres de la capital.

 El NORAD, a més, va indicar que els seus caces estaven autoritzats a viatjar a velocitats supersòniques, per la qual cosa els residents a la regió van poder sentir un terrabastall sonor. Els soldats també van utilitzar bengales en un intent de cridar l’atenció del pilot.

Investigació

 L’agència de Seguretat Nacional i Gestió d’Emergències de D. C. va afirmar que estava «al corrent dels informes de les comunitats de tota la regió de la capital d’un fort ‘boom’ aquesta tarda», no obstant, va precisar que no hi havia cap amenaça.

Notícies relacionades

 De moment, no és clar si l’aeronau va violar l’espai aeri restringit de Washington D. C., o si hi havia una emergència a bord, va indicar un funcionari nord-americà a la cadena de televisió CNN.

 Les autoritats estan fent les tasques de recerca, ja que quatre persones anaven a bord del vehicle, segons va informar la Policia Estatal de Virgínia en aquest canal.