EUA

Joe Biden ensopega i cau durant una cerimònia a Colorado

El president nord-americà acudia a la graduació dels cadets d’una acadèmia militar quan va ensopegar i va acabar a terra

1
Es llegeix en minuts

El president dels Estats Units, Joe Biden, de 80 anys, va ensopegar i va caure a terra aquest dijous durant la cerimònia de graduació dels cadets de l’Acadèmia de la Força Aèria a Colorado. El mandatari, el primer octogenari en la presidència dels EUA, es va traslladar aquest dijous des de Washington DC fins a l’estadi Falcon de Colorado per a la cerimònia de graduació. Després de donar un discurs i entregar l’últim diploma als cadets es va girar per seure, però aparentment va ensopegar amb un sac terrer i va caure sobre els genolls i es va desplomar cap a un costat.

Tot seguit, el president, que portava una gorra, va intentar incorporar-se ell sol, tot i que va haver de ser ajudat per un oficial i dos membres del Servei Secret dels EUA. Després d’incorporar-se i assenyalar el suposat sac amb què va ensopegar, es va mantenir uns minuts dret fins que va acabar la cerimònia.

Notícies relacionades

La portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, va dir més tard als periodistes que el mandatari es trobava «totalment bé» i que va pujar a l’avió presidencial Air Force One, que el porta de tornada a la capital, amb «un gran somriure».

No és la primera vegada que Biden, que es presenta a la reelecció en els comicis del 2024, cau en públic. El març del 2021, mesos després d’arribar a la Presidència, va ensopegar tres vegades fins a caure al pujar l’escales de l’avió presidencial, l’Air Force One, que el portava de visita a la ciutat d’Atlanta. El juny del 2022 va caure a terra durant un passeig amb bicicleta a prop de la platja a l’estat de Delaware, on estava passant el cap de setmana amb la seva dona, Jill Biden. El mandatari va perdre l’equilibri quan va frenar per saludar diversos veïns, però membres del Servei Secret el van ajudar ràpidament a posar-se dret.