Rival de Trump

El republicà Ron DeSantis presenta la seva candidatura a la Casa Blanca

El republicà Ron DeSantis presenta la seva candidatura a la Casa Blanca

HENRY NICHOLLS / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

El republicà Ron DeSantis va presentar aquest dimecres formalment la seva candidatura a les eleccions presidencials del 2024 als Estats Units. Segons la cadena Fox News, DeSantis, de 44 anys, va presentar la documentació requerida davant la Comissió Federal d’Eleccions, hores abans d’una conversa que mantindrà aquesta matinada (hora espanyola) amb l’empresari Elon Musk i que s’emetrà per Twitter.

El governador de Florida és el sisè que es presentarà a les primàries republicans, juntament amb l’expresident Donald Trump (2017-2021), el primer a formalitzar la seva aspiració, i l’exambaixadora dels EUA davant l’ONU, Nikki Haley, entre altres.

La candidatura del governador es perfila com la principal rival de Trump, de 76 anys, per la investidura republicana. El vencedor d’aquestes primàries s’enfrontarà el novembre del 2024 al candidat escollit pel Partit Demòcrata, molt probablement el president Joe Biden.

El 2018, DeSantis, un congressista gairebé desconegut, va guanyar les eleccions a governador de forma sorprenent després de comptar amb un suport decisiu de Trump des de la Casa Blanca.

Notícies relacionades

Des d’aleshores s’ha convertit en una estrella ascendent de la dreta dels Estats Units amb polítiques molt conservadores en qüestions com l’educació, l’avortament o la immigració.

Unes iniciatives que li han proporcionat una àmplia cobertura mediàtica i una reelecció triomfal el novembre del 2022. Però la batalla per la investidura republicana revelarà si el seu nou estatus dins el partit és suficient per imposar-se a Trump.

Temes:

Ron DeSantis