Un nou assistent

Bill Gates vaticina que la futura Intel·ligència Artificial acabarà amb Google i Amazon

  • La predicció de Bill Gates: la pròxima pandèmia serà artificial i provocada per l’home

  • Bill Gates: «ChatGPT canviarà el món»

Bill Gates vaticina que la futura Intel·ligència Artificial acabarà amb Google i Amazon

EFE / FRANCK ROBICHON (Efe)

1
Es llegeix en minuts
EFE

El cofundador de Microsoft, Bill Gates, va vaticinar en un futur proper una aplicació d’intel·ligència artificial (IA) que canviarà completament el comportament dels usuaris i erradicarà eines molt populars, com ara els cercadors i els portals de compres per internet.

Segons el multimilionari, aquest assistent d’IA, que encara no s’ha desenvolupat, podrà comprendre les necessitats i hàbits d’una persona i acabarà també amb l’ús de les webs tal com les coneixem.

En la guerra per crear la millor eina impulsada per la IA generativa estan al capdavant els gegants de la tecnologia com ara Google, amb Bard, i Microsoft, amb Bing, així com empreses emergents, com OpenAI, amb ChatGPT.

«Mai tornaràs a anar [a internet] a un lloc de recerca, mai tornaràs a anar a un lloc de productivitat, mai tornaràs a anar a Amazon», va dir Gates en un esdeveniment de Goldman Sachs i SV Angel a San Francisco sobre el tema de la IA.

Notícies relacionades

Per això –va afegir– «el més important és qui guanyi l’agent personal».

Pel que fa a quina empresa aconseguirà crear aquest assistent, Gates va dir que estaria decebut si Microsoft no «intervingués» i que està «impressionat» amb un parell d’empreses emergents, entre altres Inflection.AI, cofundada per l’ex executiu de DeepMind Mustafa Suleyman.