Anunci d’ocupació

Es busca donzella a l’antiga per 20.000 dòlars al mes

  • Vídeo | Un avi xinès fingeix el seu funeral per divertir-se

  • Un exdirectiu de TikTok denuncia que la Xina té «accés suprem» a les dades dels usuaris

Es busca donzella a l’antiga per 20.000 dòlars al mes
1
Es llegeix en minuts
EFE

Un anunci d’ocupació en què una senyora de Xangai sol·licitava una «donzella a l’antiga» ha causat estupor a la Xina, tant pels qüestionables requisits del lloc com per l’elevat salari, que ronda els 20.000 dòlars al mes.

L’ocupadora demana una «cuidadora personal» que sigui capaç de «saber que és el moment de posar-li les sabates a la dama quan ella estiri els peus, i de desvestir-la quan ella sacsegi les espatlles», recull avui el diari South China Morning Post.

L’anunci indica així mateix que les candidates han de ser «obedients i no tenir una forta autoestima», tenir una estatura de més de 165 centímetres, pesar menys de 55 quilos, comptar amb estudis de Batxillerat com a mínim, amb un aspecte net i «ser capaç de cantar i ballar bé».

L’agència d’ocupació que va publicar l’oferta va confirmar al mitjà ‘Hongxing News’ que el lloc ja havia sigut cobert, i que l’ocupadora va contractar dues «donzelles» que treballaran en torns de dia i nit de 12 hores per un salari mensual de 140.000 iuans cada una (17.150 dòlars, 15.790 euros).

Draconians requisits

La «donzella nocturna» tindrà entre les seves tasques rentar i fer massatges als peus de l’ocupadora, així com preparar-li fruites i aigua en qualsevol moment, segons l’agència.

El salari mitjà mensual a Xangai el 2021 era d’11.396 iuans (1.629 dòlars, 1.500 euros), d’acord amb l’Oficina de Recursos Humans i Seguretat Social de la megalòpolis.

Notícies relacionades

El president de l’Associació d’Empleats de la Llar de Txengdu, Wang Xiaobing, va afirmar que els draconians requisits del lloc no són il·legals sempre que hagin sigut acordats amb temps per les dues parts i no violin cap llei ni els drets de les persones.

Malgrat això, l’anunci s’ha fet viral a les xarxes socials xineses, on les reaccions han sigut variades, incloent-hi persones interessades en el lloc per l’alt sou ofert, i d’altres d’indignades per unes condicions laborals d’una altra època que atempten contra la dignitat de les treballadores.

Temes:

Xina Esclaus