Coronació a Londres

Detingut el líder del principal moviment antimonàrquic al Regne Unit

La policia britànica ha avançat que mostrarà una «baixa tolerància» davant qualsevol que intenti «soscavar» els esdeveniments

REUTERS/Peter Nicholls

1
Es llegeix en minuts
EFE

El responsable del principal moviment antimonàrquic britànic ha sigut detingut aquest dissabte junt amb diversos voluntaris a la plaça de Trafalgar de Londres, a l’inici d’una protesta contra la imminent coronació de Carles III. El director executiu de Republic, Graham Smith, i cinc voluntaris més han passat a disposició policial durant els preparatius de la protesta, convocada, entre d’altres, per l’Aliança de Moviments Europeus Republicans, els simpatitzants dels quals han començat a arribar a la plaça amb banderes i samarretes grogues per protestar contra la celebració i la monarquia britànica.

Notícies relacionades

«Estaven recollint les pancartes i portant-les quan la policia els va detenir», ha fet saber a The Guardian el director de Republic, Harry Stratton. «Hem preguntat per què han sigut detinguts, però no ens han donat resposta. Estem sorpresos perquè havíem mantingut diverses reunions amb la policia al respecte». La policia britànica ja havia avançat al seu compte de Twitter que exhibiria «una baixa tolerància» davant qualsevol que intentés «soscavar» els esdeveniments del dia.

Fins a 2.000 manifestants

S’espera que aquest migdia es reuneixin fins a 2.000 manifestants sota de la columna de Nelson, inclosos representants dels moviments republicans suec, holandès i noruec, per protestar contra la coronació del nou monarca britànic.