Succés a Sèrbia

Un noi de 14 anys mata a trets una persona i en fereix cinc a la seva escola, a Belgrad

El país està inundat d’armes il·legals després de les guerres

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Un noi de 14 anys ha disparat a la seva professora en una classe de Belgrad (Sèrbia) aquest dimecres al matí abans d’obrir foccontra altres alumnes i guàrdies de seguretat, i ha matat almenys una persona i n’ha ferit cinc, segons han informat la policia i testimonis.

Milan Milosevic, pare d’una de les alumnes de l’escola elemental Vladislav Ribnikar, ha dit que la seva filla era a la classe on s’ha disparat l’arma. «Ha aconseguit escapar. [El noi] primer ha disparat a la professora i després ha començat a disparar a l’atzar», ha declarat Milosevic a l’emissora N1. Milan Nedeljkovic, alcalde del districte central de Vracar, on hi ha l’escola, ha dit que els metges estaven lluitant per salvar la vida de la professora. La policia ha confirmat que un guàrdia de seguretat havia mort i cinc alumnes han resultat ferits. Un estudiant, de setè, ha sigut detingut.

«He vist el guàrdia de seguretat estirat sota la taula. He vist dues noies amb sang a la camisa. Diuen que [el tirador] era tranquil i bon alumne. Feia poc que s’havia incorporat a la seva classe», ha afegit Milosevic, que ha acudit ràpidament a l’escola després del tiroteig. Agents amb cascos i armilles antibales han acordonat els voltants de l’escola.

Armes il·legals

«He vist nens sortir corrents de l’escola, cridant. Han vingut els pares; estaven terroritzats. Després he sentit tres trets», ha declarat a la televisió pública RTS una noia que assisteix a un institut adjacent al Vladislav Ribnikar.

Les víctimes estan sent ateses i s’estan investigant els motius del tiroteig, segons ha informat la policia en un comunicat.

Notícies relacionades

Els tirotejos massius són comparativament poc freqüents a Sèrbia, que té lleis molt estrictes sobre armes de foc. Però els Balcans occidentals estan inundats de centenars de milers d’armes il·legals després de les guerres i els disturbis de la dècada del 1990.

Les autoritats sèrbies han concedit diverses amnisties als propietaris que entreguin o registrin armes il·legals.