Terratrèmol en el món mediàtic conservador dels EUA

Tucker Carlson, la figura mediàtica conservadora més influent i polèmica dels EUA, se’n va de Fox News

  • Perfil de Tucker Carlson

  • La tòxica relació de Trump amb Fox

Tucker Carlson, la figura mediàtica conservadora més influent i polèmica dels EUA, se’n va de Fox News

CHIP SOMODEVILLA / AFP

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Tucker Carlson, el presentador més poderós, influent i polèmic del panorama mediàtic conservador dels Estats Units, no tornarà a Fox News. En una decisió anunciada per sorpresa en un breu comunicat aquest dilluns, la cadena ha anunciat que «han decidit seguir camins separats» i que el programa de divendres passat va ser l’últim de Carlson, que queda així sense opció d’explicar la seva sortida en antena als seus milions d’espectadors.

L’explosiva notícia arriba sis dies després que Fox acordés pagar 787,5 milions de dòlars a l’empresa de màquines de votació Dominion per evitar un judici civil per difamació. Aquest procés judicial, en les seves fases preliminars, va exposar com Fox News havia propagat repetidament mentides sobre el suposat i inexistent frau electoral en les eleccions presidencials del 2020 que va perdre Donald Trump. Carlson va ser un dels que van disseminar aquestes mentides i desinformació, fins i tot quan sabia que eren falses, com van demostrar missatges i altres comunicacions privades revelades en la fase d’instrucció.

 El breu comunicat de Fox no ofereix arguments ni raons sobre l’abrupta decisió. Simplement inclou un «agraïment» a Carlson «pel seu servei a la cadena com a presentador i, abans, com a col·laborador».

 Carlson, de 53 anys, ha sigut una de les veus fonamentals del moviment conservador més radical als EUA en els últims anys, i també una de les seves figures més polèmiques. Ha sigut un dels paladins més grans del trumpisme, fins i tot quan els missatges revelats en el recent procés judicial demostraven el seu baix concepte sobre Trump i sobre la presidència del republicà. Des del seu exitós programa ha arengat teories conspiradores, des de sobre l’assalt al Capitoli fins sobre el «gran reemplaçament», i ha airejat i mantingut polèmiques posicions en tota mena de qüestions polítiques i socials, incloent sobre raça, gènere, la comunitat LGBTQ o els immigrants.

 

 

 

 

 

 

Notícies relacionades