A la península de Kamtxatka

El volcà rus Xivelutx expulsa una columna de cendres fins a 20 quilòmetres sobre el nivell del mar

Les autoritats locals han emès una alerta a la navegació aèria a la zona davant el risc de la situació

El volcà rus Xivelutx expulsa una columna de cendres fins a 20 quilòmetres sobre el nivell del mar

INSTITUTE OF VOLCANOLOGY AND SEISMOLOGY / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El volcà Xivelutx, situat a la península russa de Kamtxatka (est), va expulsar aquest dimarts una columna de cendres que va arribar als 20 quilòmetres sobre el nivell del mar, i això va fer que les autoritats emetessin una alerta a la navegació aèria a la zona.

La branca de l’Institut de Vulcanologia i Sismologia de l’Acadèmia de Ciències de Rússia a la Regió d’Extrem Orient va apuntar en el seu compte a Telegram que, «segons dades per satèl·lit, l’altura del núvol de cendres sobre el volcà Xivelutx arriba a 20 quilòmetres sobre el nivell del mar», abans d’afegir que «l’erupció del volcà Xivelutx continua».

Descens gradual

Notícies relacionades

Així mateix, va detallar que l’erupció es va produir entorn de les 1.00 hores (deu hores menys a Espanya), amb les seves fases màximes registrades a les 5.44 hores, 6.46 hores i 7.14 hores (sempre en hora local), abans d’afegir que des de les 11.10 hores (hora local) es va detectar «un descens gradual de l’activitat sísmica».

D’altra banda, l’Equip de Resposta davant Erupcions Volcàniques de Kamtxatka (KVERT) va ressaltar en la seva pàgina web que l’erupció del volcà «podria afectar els vols internacionals i els que vagin a baixa altura». Al krai de Kamtxatka hi ha prop de 160 volcans –inclosos a la Llista de Patrimoni Mundial de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO)–, si bé només uns 20 estan actius. 

Temes:

Rússia Volcans