Victòria important per als partidaris del dret a l’avortament a Wisconsin

Victòria important per als partidaris del dret a l’avortament a Wisconsin

Evelyn Hockstein | Reuters

1
Es llegeix en minuts
France Presse

Els electors de Wisconsin van escollir dimarts la progressista Janet Protasiewicz com a nou membre del Tribunal Suprem d’aquest estat del nord dels Estats Units, segons van reportar mitjans nord-americans, cosa que es considera una victòria per als partidaris de l’avortament.

Amb la victòria de Protasiewicz, l’alta cort de Wisconsin compta ara amb quatre jutges progressistes contra tres conservadors.

L’elecció es considerava com una de les més importants de l’any als Estats Units, ja que d’aquest resultat en dependria el futur del dret a l’avortament en aquest estat.

«L’enhorabona a Janet Protasiewicz, que es converteix en la pròxima jutge en el Tribunal Suprem de Wisconsin», va declarar la filial local de la poderosa organització de planificació familiar Planned Parenthood.

El juny passat, el Tribunal Suprem dels Estats Units va dinamitar el dret a l’avortament al donar llibertat a cada estat per prohibir-lo o no.

Alguns estats, entre ells Wisconsin, ja tenien lleis que prohibien l’avortament redactades abans de l’anul·lació de la sentència Roe vs. Wade de 1973, que havia establert aquest dret als Estats Units.

Poc després de la decisió del Tribunal Suprem a Washington, Planned Parenthood va deixar de programar aquests procediments a Wisconsin.

Notícies relacionades

«Les clíniques que oferien l’avortament a Wisconsin van deixar temporalment d’oferir els seus serveis arran d’una vella llei que prohibeix totalment els avortaments i que els funcionaris [estatals] podrien començar a exigir que s’apliqui», va explicar Abortion Finder, una web d’informació sobre on es pot obtenir un avortament als Estats Units.

La llei que prohibeix l’avortament a Wisconsin, de 1849, serà examinada els pròxims mesos pel Tribunal Suprem de l’estat.