Tensió a Àsia

Taiwan descobreix un avió de combat i tres barcos militars xinesos a la seva zona de defensa

  • La Xina ha criticat durament la reunió entre Kevin McCarthy i la presidenta de Taiwan, Tsai Ing-wen, als EUA

Taiwan descobreix un avió de combat i tres barcos militars xinesos a la seva zona de defensa

ANN WANG / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Ministeri de Defensa de Taiwan ha detectat aquest dijous almenys un avió de combat i tres barcos de guerra al seu territori, que ha atribuït a la Xina segons han confirmat en un comunicat. A través del seu compte de Twitter, el ministeri ha confirmat que a les sis del matí (hora local) ha detectat els tres barcos de l’Armada xinesa i un avió de combat, que ha entrat al seu espai de defensa aèria al sud-oest de l’illa.

El Ministeri de Defensa ha desplegat avions de combat i barcos de la Marina, i ha activat sistemes terrestres de llançament de míssils en resposta a la invasió del seu espai aeri, alhora que continua monitorant la situació atentament.

Notícies relacionades

Fa poques hores, el Ministre d’Exteriors xinès ha expressat la seva condemna a la reunió feta aquest dimecres entre el president de la Cambra de Representants dels Estats Units, Kevin McCarthy, i la presidenta de Taiwan, Tsai Ing-wen, que continua als Estats Units. El ministre ha alertat que la Xina prendria «mesures fermes i absolutes per defensar la nostra sobirania i integritat territorial» després de la reunió, i els Estats Units han indicat que no hi havia cap raó perquè Pequín «reaccionés exageradament» a l’esdeveniment.

L’1 d’abril, Taiwan també va denunciar l’entrada de 18 avions de combat i quatre barcos de l’Armada als voltants de l’illa, i va detallar que una desena dels avions van travessar l’anomenada «línia Davis», que marca la meitat de l’estret de Taiwan, abans de fer mitja volta.

Temes:

Xina Taiwan