Avui s’espera un comunicat mèdic

Berlusconi pateix leucèmia i segueix a l’uci, segons el ‘Corriere della Sera’

El president de Forza Italia, de 86 anys, està «estable», segons la seva família, i parla i està despert

Berlusconi pateix leucèmia i segueix a l’uci, segons el ‘Corriere della Sera’

Cecilia Fabiano / LaPresse via ZUMA Press /dpa

2
Es llegeix en minuts
EFE

El líder de Forza Italia i tres vegades primer ministre d’Itàlia, Silvio Berlusconi, va passar la nit a l’Hospital San Raffaele de Milà a cures intensives i avui s’espera un comunicat mèdic, mentre que aquest dimecres va rebre la visita del seu germà Paolo i els seus fills.

En un primer moment es va parlar d’una hospitalització per problemes cardíacs i després de pneumònia, però el ‘Corriere della Sera’ informa avui que Berlusconi pateix de leucèmia, que va ser el que va provocar que fos ingressat només fa uns dies, tot i que aquesta informació no ha sigut confirmada.

«Està estable, és una roca. ¿El seu humor? El nostre és bo. També sortirà d’aquesta», van ser les paraules del seu germà Paolo després d’haver-lo visitat a l’hospital.

El president de Forza Italia, de 86 anys, es troba a la unitat de cures intensives generals i cardiotoràciques que dirigeix el professor Alberto Zangrillo, que és el seu metge personal des de fa anys i qui avui pot ser que doni un comunicat mèdic tot i que la seva família ha optat per mantenir la privacitat sobre l’estat de salut de Berlusconi, segons alguns mitjans.

«És a cures intensives perquè no s’havia resolt un problema anterior relacionat amb una infecció. Però parla i està despert», va explicar el coordinador nacional de Forza Italia, Antonio Tajani.

La seva actual parella, la diputada del seu partit Marta Fascina el va acompanyar a l’hospital i no l’ha deixat ni un moment. Dimecres a la tarda van arribar els seus cinc fills i la portaveu del Forza Italia al Senat, Licia Ronzulli.

Durant la jornada van arribar els missatges de tots els líders polítics: «Forza Silvio», va escriure a les seves xarxes socials la primera ministra, Giorgia Meloni; «Forza Silvio, Itàlia t’espera», va escriure per la seva banda el ministre d’Infraestructures, Matteo Salvini, però també d’exponents de l’oposició com Matteo Renzi (Itàlia Viva), Carlo Calenda (Acció) i Francesco Boccia (Partit Demòcrata) que van desitjar al «Cavaliere» una ràpida recuperació.

El líder de Forza Italia ja va estar hospitalitzat en aquest hospital milanès des de dilluns a dijous passat per sotmetre’s a alguns «controls mèdics», segons van explicar.

Berlusconi, la formació del qual forma part actualment de la coalició governant, que lidera la ultradretana Giorgia Meloni té implantat un marcapassos des del 2006 i arrossega problemes de salut.

Notícies relacionades

El 2020 va ser ingressat amb coronavirus i una pneumònia bilateral al San Rafael, si bé va ser donat d’alta uns dies després, tot i que des d’aleshores ha passat en repetides ocasions per l’hospital.

L’última, també a l’hospital San Rafael, va ser el gener del 2022 per una infecció de les vies urinàries.