Amb arma blanca

Almenys dos morts en un atac a un centre musulmà ismaelita a Lisboa

El primer ministre portuguès, António Costa, assegura que tot indica que l’atac va ser un «acte aïllat»

1
Es llegeix en minuts
Lucas Font
Lucas Font

Corresponsal.

ver +

Almenys dues persones han mort per ferides d’arma blanca en un atac a un centre ismaelí a Lisboa, segons ha explicat la policia portuguesa, que està investigant els motius de l’atac. L’home, d’origen afganès, ha apunyalat les víctimes amb un ganivet de grans dimensions poc abans de ser reduït pels agents amb un tret a la cama. L’atacant ha sigut traslladat a l’hospital de Santa María, a la capital lusitana, on s’ha reforçat la seguretat.

Notícies relacionades

El primer ministre portuguès, António Costa, ha reaccionat ràpidament a l’atac i ha traslladat les seves condolences a la comunitat ismaelita. «Vull expressar tota la meva solidaritat i la meva pena a les famílies de les víctimes i destacar la ràpida intervenció de la Policia de Seguretat Pública. Encara és prematur fer una interpretació sobre les motivacions d’aquest acte», ha assegurat Costa. El primer ministre ha apuntat que es tractaria d’un fet aïllat, tot i que ha demanat prudència i paciència per conèixer els motius de l’atac.

Segons el canal CNN Portugal, l’atacant hauria amenaçat prèviament tres persones del centre, adscrit al corrent ismaelita de l’islam comandat pel príncep Agakan. Els ismaelites tenen una important presència a Portugal, on han realitzat donatius i inversions en els últims anys.