Estats Units

Trump adverteix de «potencial mort i destrucció» si és imputat

Segons el polític i empresari de 76 anys, que se suposa que és a la seva mansió de Mar-a-Lago de Florida, la seva imputació pot buscar-la «només un degenerat psicòpata que veritablement odia els Estats Units»

Trump adverteix de «potencial mort i destrucció» si és imputat

RICARDO ARDUENGO / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

L’expresident dels Estats Units, Donald Trump, va advertir aquest divendres que s’acosta una «potencial mort i destrucció» en cas de ser imputat pel suposat pagament a l’actriu porno Stormy Daniels a canvi del seu silenci, qüestió que dirimeix actualment un gran jurat a Manhattan.

En un postescrit la matinada passada a la seva xarxa Truth Social, que és de moment l’únic que està utilitzant activament, Trump insisteix que la seva imputació «seria catastròfica per al nostre país».

Segons el polític i empresari de 76 anys, que se suposa que és a la seva mansió de Mar-a-Lago de Florida, la seva imputació pot buscar-la «només un degenerat psicòpata que veritablement odia els Estats Units», en al·lusió al fiscal Alvin Bragg que va ser qui va iniciar el cas i va demanar al gran jurat que estudiï si segueix endavant amb la instrucció del cas, una cosa que no se sabrà almenys fins a la setmana vinent.

En el seu post, Trump insisteix en diverses idees repetides una vegada i una altra des que va abandonar la presidència: que va tenir més vots que qualsevol president en tota la història (tot i que va ser superat per Joe Biden, a qui nega la legitimitat electoral) i que «és un fet conegut que no es va cometre (per la seva banda) CAP delicte».

Animadversió cap al fiscal

L’animadversió de Trump cap al fiscal Bragg ja té caires personals: ahir, li va dir «un animal avalat (pel financer) Georges Soros a qui no li importa el que està bé ni malament, i li és igual a quanta gent pugui ferir».

Notícies relacionades

Bragg, que en els passats dies ha sigut assetjat per la premsa que es va apostar des de dilluns junt amb el tribunal on el gran jurat ha de comunicar la seva decisió, ha declinat fer qualsevol declaració respecte al cas.

No obstant, la setmana passada la seva oficina va emetre un comunicat en el qual deia que continuarà «aplicant la llei amb equitat i justícia», i que parlaria només «quan sigui apropiat». «No tolerarem intents d’intimidar la nostra oficina o d’amenaçar l’imperi de la llei a Nova York».