Un any de la invasió

Medvédev adverteix que continuar armant Ucraïna portarà a una apocalipsi

  • El vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia avisa que «caldrà oblidar-se de la vida anterior durant segles»

  • Guerra Rússia-Ucraïna, avui: última hora de la invasió de Putin, en directe

Medvédev adverteix que continuar armant Ucraïna portarà a una apocalipsi

ROMAN PILIPEY / EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

El vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia, Dmitri Medvédev, ha advertit Occident que continuar armant Ucraïna portarà a una apocalipsi, en un article publicat aquest dilluns al diari ‘Izvestia’.

«Els nostres enemics fan precisament això [armar Ucraïna] sense comprendre que els seus objectius condueixen a un fiasco total, al fracàs, que tots perdin, a una apocalipsi», ha escrit Medvédev, que va ser president de Rússia entre el 2008 i el 2012.

Llavors, ha afegit, «caldrà oblidar-se de la vida anterior durant segles, fins que la fumejant runa deixi d’emetre radiació».

Medvédev ha assenyalat que a Occident persisteix la «il·lusió febril que després d’acabar amb la Unió Soviètica sense un sol tret podran enterrar la Rússia d’avui sense grans problemes».

Segons l’exmandatari, es tracta d’un «error extremadament perillós».

«Si realment es posa en qüestió l’existència de Rússia, això no es resoldrà al front ucraïnès, sinó juntament amb l’assumpte de la ulterior existència de la civilització humana», ha recalcat Medvédev, per afegir: «No necessitem un món sense Rússia».

Notícies relacionades

Alhora, l’exmandatari ha assegurat que Rússia no permetrà que els esdeveniments prenguin aquest rumb.

«I no estem sols en aquest afany. Els països occidentals i els seus satèl·lits sumen sol el 15 per cent de la població del planeta. Som molts més i molt més forts», ha afegit.