Per Sergi Mas

El pòdcast d’EL PERIÓDICO: Ucraïna aguanta després d’un any de guerra

1
Es llegeix en minuts
Sergi Mas

Aquest divendres, 24 de febrer, es compleix un any des de l’inici de la guerra de Rússia contra Ucraïna, de David contra Goliat. De la desraó contra l’esperança i la resistència. Un any de bombardejos, de morts, d’universitats centenàries destrossades per la força de les bombes.

Entre sons de fons de moviments d’armes i altres de difícilment desxifrables, ens atén l’enviat especial d’El Periódico al país, Marc Marginedas, que ens explica en primera persona la seva percepció sobre el dia a dia d’una guerra que ja compleix un any.

La matinada del 24 de febrer de fa un any, Valdímir Putin anunciava a tothom el començament de l’«operació militar especial» per «desnazificar» i «desmilitaritzar» Ucraïna amb la intenció d’envair el país. En quatre dies l’avenç rus va ser significatiu: va entrar pel nord i des de Crimea va començar a avançar pas a pas.

La intenció, principalment, era d’una «operació» llampec, però ja hem pogut comprovar que s’ha convertit en un conflicte enquistat. Rússia va veure al cap de dos mesos que la resistència ucraïnesa era més forta del que esperava i la mala gestió militar va acabar amb un replegament. Kíiv va recuperar algunes ciutats estratègiques del nord.

Notícies relacionades

Ara, amb una bona part del nord recuperat, Rússia es manté amb el control de part de les quatre províncies que es va annexionar després d’un referèndum no reconegut internacionalment i sosté els bombardejos constants a les ciutats ucraïneses que encara resisteixen.

On es pot escoltar

On es pot escoltar‘El pòdcast d’El Periódico’ es publica de dilluns a divendres i es pot escoltar a les plataformes iVooxSpotifyPodimoGoogle PodcastsAmazon Podcasts i Apple Podcasts.

Equip

Idea i supervisió: Iosu de la Torre.

Edició i realització: Sergi Mas.

Disseny de so: Cadena Pirenaica.

Estudi de gravació: Manolita Studios.

Veu en off: Mercè Torrents.