Tensió al Pròxim Orient

Un policia israelià apunyalat per un nen de 13 anys a Jerusalem

La Policia va disparar per repel·lir l’atac, i va ferir de bala l’agent apunyalat i el seu atacant

Un policia israelià apunyalat per un nen de 13 anys a Jerusalem

EFE/EPA/ATEF SAFADI

2
Es llegeix en minuts
EFE

Un policia israelià ha resultat avui greument ferit en un atac amb ganivet per part d’un menor palestí en un punt de control militar a Jerusalem Est ocupat, segons van informar fonts mèdiques i de seguretat israelianes. L’atac va tenir lloc en un autobús durant una inspecció de rutina per part de forces de seguretat israelianes en un punt de control militar a la zona de Shuafat, segons va informar un portaveu policial.

La Policia va detallar que un palestí de 13 anys va apunyalar un agent de la Policia de Fronteres, davant la qual cosa un guàrdia de seguretat que l’acompanyava va obrir foc contra l’atacant. Els trets van tocar no només el nen sinó també el policia, que va rebre atenció mèdica al lloc i va ser després traslladat a un hospital pròxim en estat crític. La Policia no va oferir informació sobre l’estat de salut de l’atacant, que resideix a la zona, però va destacar que va ser arrestat al lloc dels fets.

Notícies relacionades

Un portaveu del servei d’emergències mèdiques israelià United Hatzalah va informar que quan els seus metges van arribar al lloc dels fets, el policia «no respirava ni tenia pols», davant la qual cosa li van realitzar maniobres de ressucitació cardiopulmonar i el van evacuar en una ambulància. Aquest atac segueix un altre incident aquest mateix dilluns a la Ciutat Vella de Jerusalem, on un palestí de 14 anys va apunyalar i va ferir lleument un civil israelià abans de ser detingut per les forces de seguretat.

D’altra banda, aquesta matinada un palestí de 21 anys ha mort per trets de les forces israelianes durant un intercanvi de foc desencadenat per una batuda militar a Nablus, al nord de Cisjordània ocupada. Aquests episodis es produeixen enmig d’una important escalada de violència a la regió, que ha deixat ja un saldo de 47 palestins morts i 10 del costat israelià. Aquest mateix dilluns, Israel va bombardejar instal·lacions del moviment islamista Hamàs a Gaza i milícies palestines van llançar quatre coets des de l’enclavament costaner, sense que s’hagin reportat víctimes. L’actual escalada no resulta aïllada, sinó que segueix a diversos mesos de violència i tensió a la zona, marcats per incessants batudes israelianes a Cisjordània disparades per una onada de sagnants atacs de palestins i àrabs israelians el març del 2022. 

Temes:

Israel