Crisi dels globus xinesos

El Canadà també fa caure un objecte volant desconegut

El Canadà també fa caure un objecte volant desconegut
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Canadà va fer caure aquest dissabte un objecte volador desconegut que va violar l’espai aeri del país, va anunciar el primer ministre canadenc, Justin Trudeau.

Avions de combat del Comando Nord-Americà de Defensa Aeroespacial (Norad), format pels EUA i el Canadà, van abatre l’objecte que sobrevolava Yukon, territori el nord-oest del país, a gran altitud

«Vaig ordenar abatre un objecte no identificat que va violar l’espai aeri canadenc», va afirmar Trudeau a Twitter.

L’incident té lloc l’endemà que els EUA fessin caure també un objecte similar. El Govern de Joe Biden també va ordenar abatre un globus aeroestàtic xinès per espiar suposadament instal·lacions militars.

En l’operatiu de seguiment de l’artefacte van participar avions dels Estats Units i el Canadà, tot i que va ser un F-22 nord-americà el que «va disparar amb èxit» contra l’objecte, va assenyalar el primer ministre, que es va coordinar amb el president dels Estats Units, Joe Biden. Trudeau va assegurar que les Forces Armades canadenques recuperaran les restes de l’artefacte abatut per analitzar-ho.

Divendres, el president dels Estats Units, Joe Biden, va ordenar disparar i fer caure un objecte no identificat que sobrevolava aigües congelades a l’estat d’Alaska. La Casa Blanca no ha donat detalls sobre l’origen de l’esmentat objecte però sí que ha explicat que era diferent del globus xinès que va ser abatut la setmana passada després de sobrevolar diversos estats dels Estats Units.

Els Estats Units han acusat el Govern xinès d’haver desenvolupat, amb la implicació de les Forces Armades, un «programa» de globus per a tasques d’espionatge i que ja han sobrevolat més de 40 països dels 5 continents.

Notícies relacionades

A causa de la troballa de l’esmentat globus, el secretari d’Estat dels Estats Units, Antony Blinken, va suspendre un viatge que tenia previst fer a Pequín.

La Xina defensa que el globus que van fer caure els Estats Units dissabte passat era un aparell meteorològic que es «va desviar del seu rumb original» per «causes de força major».

Temes:

Canadà Xina