Temps

Onada de fred extrem als Estats Units i al Canadà: fins a -78 ºC de sensació tèrmica

El raig de fred polar àrtic està provocant nivells rècord de temperatura

Onada de fred extrem als Estats Units i al Canadà: fins a -78 ºC de sensació tèrmica

Efe / Tannen Maury

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una intensa onada de fred està sotjant el nord-est dels Estats Units i l’est del Canadà aquest cap de setmana. Moltes zones estan arribant a temperatures polars que han derivat en descensos a nivells rècord i condicions perilloses per a les persones.

A Nova York, el termòmetre de Central Park ha arribat a marcar -16 graus i ha obligat les autoritats a buscar refugi per a les persones sense llar. A Boston, els termòmetres s’han desplomat fins als -34 ºC i es recomana a les persones no sortir de casa llevat que sigui estrictament necessari.

Les escoles a Boston i Worcester, Massachusetts, les dues ciutats més grans de Nova Anglaterra, van tancar divendres per risc d’hipotèrmia i congelació.

Sensació de fins a -78 ºC a New Hampshire

Sensació de fins a -78 ºC a New HampshireEl raig de fred polar àrtic ha provocat que a l’estat de New Hampshire la sensació tèrmica hagi arribat als -78 ºC, segons el Servei Meteorològic dels Estats Units (NSW).

El fred també arriba al Canadà

Notícies relacionades

El fred també arriba al CanadàAl Canadà s’han estat registrant temperatures molt semblants. L’Executiu ha arribat fins i tot a emetre alertes pel fred extrem en gran part de Quebec i a les províncies marítimes, on han arribat als -40 i -50 ºC segons les regions.

A l’aeroport internacional de Mont-real la temperatura ha baixat fins als -29 graus, tot i que la sensació tèrmica va ser significativament menor de -41 ºC.