En podia enviar un al Regne Unit «en un minut»

Boris Johnson assegura que Putin el va amenaçar amb míssils abans d’envair Ucraïna

«Crec que pel to relaxat només estava jugant amb els meus intents que negociés», afirma l’ex primer ministre britànic

Boris Johnson assegura que Putin el va amenaçar amb míssils abans d’envair Ucraïna
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’ex primer ministre britànic Boris Johnson ha assegurat que el president de Rússia, Vladímir Putin, li va afirmar durant una trucada just abans de la invasió d’Ucraïna que podia enviar un míssil al Regne Unit «en un minut».

«Em va amenaçar en un moment i em va dir: ‘Boris, no vull fer-te mal, però, amb un míssil, només trigaria un minut’ o una cosa així. Però crec que pel to molt relaxat que estava prenent, el tipus d’aire d’indiferència que semblava tenir, només estava jugant amb els meus intents que negociés», ha explicat.

Johnson, que ha demostrat el seu suport continu al mandatari ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha fet aquests comentaris en un documental per a BBC Two que analitza el conflicte d’Ucraïna i el període previ a la invasió russa, que es va iniciar el 24 de febrer de 2022.

Notícies relacionades

Llavors, el que va ser primer ministre del Regne Unit va advertir a principis de febrer Putin de les sancions occidentals als individus i companyies vinculats al Kremlin, assenyalant-li que la guerra seria una «catàstrofe total».

L’objectiu de Johnson era dissuadir el president rus de l’acció militar, dient-li que Kíiv no s’uniria a l’OTAN «en el futur».