Restriccions

Els Estats Units proposen permetre la donació de sang a homosexuals i bisexuals

Actualment els homes del col·lectiu han d’estar tres mesos sense mantenir relacions sexuals

Fins ara

Els Estats Units proposen permetre la donació de sang a homosexuals i bisexuals

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

L’Administració de Fàrmacs i Aliments (FDA, en anglès) dels Estats Units ha proposat aquest divendres permetre a homes homosexuals i bisexuals en unions monògames donar sang sense haver de passar per un període d’abstinència sexual previ, com han estat fent fins ara.

En un comunicat, la FDA va publicar noves directrius que possibilitarien aquest canvi sempre que el donant no hagi tingut relacions sexuals amb algú que no sigui la seva parella estable en els últims tres mesos.

Durant anys, els EUA van prohibir als homes que tinguessin relacions homosexuals que donessin sang, una mesura que es va originar en la dècada dels 80 durant els anys més durs de la sida.

La FDA va aixecar aquesta prohibició el 2015, però va indicar que els homes gais i bisexuals s’havien d’abstenir de tenir sexe durant un any abans de donar sang.

D’1 any a 3 mesos

Segons el diari ‘The Wall Street Journal’, durant la pandèmia de covid-19 i arran de l’escassetat de sang, les autoritats dels EUA van escurçar el període d’abstinència sexual previ a tres mesos.

Les noves directrius plantegen sotmetre tots els donants a les mateixes preguntes prèvies, independentment del seu gènere o orientació sexual.

«Mantenir un subministrament de sang segur i adequat als EUA és primordial per a la FDA i aquesta proposta per a una avaluació individual de risc, independentment del gènere o orientació sexual, ens permetrà continuar utilitzant la millor ciència per fer-ho», va dir el president de la FDA, Robert M. Califf.

Notícies relacionades

La FDA ja va avançar al novembre que estava estudiant una actualització de les seves recomanacions, després de finançar un estudi pilot, batejat com a ADVANCE, que es va desenvolupar en centres d’atenció sanitària comunitaris en diverses parts dels EUA per veure si era viable aquest canvi.

L’anàlisi va ser portada a terme per tres dels principals centres de donació de sang del país –Vitalant, OneBlood i la Creu Roja nord-americana– amb una mostra de 2.000 homes gais i bisexuals.

Temes:

Estats Units