Tensió bèl·lica

El Kremlin adverteix que els tancs Leopard i Abrams «cremaran» si s’entreguen a Kíiv

L’ambaixador de Rússia als Estats Units, Anatoli Antónov, acusa els EUA de buscar una derrota estratègica russa

El Kremlin adverteix que els tancs Leopard i Abrams «cremaran» si s’entreguen a Kíiv
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Kremlin ha assegurat que si els tancs alemanys i nord-americans s’entreguen a Kíiv «cremaran». «És un pla condemnat al fracàs», han advertit fonts del Govern rus.

Poc abans, l’ambaixador de Rússia als Estats Units, Anatoli Antónov, ha amenaçat amb la destrucció dels tancs nord-americans M1 Abrams, així com altres equips militars dels països de l’OTAN, si decideixen subministrar-los a Ucraïna. Així ho ha assegurat l’ambaixador rus a Washington en declaracions recollides per TASS en resposta a la possibilitat que Alemanya autoritzi l’enviament de tancs Leopard 2 a Kíiv.

 «No hi ha dubte que, si es pren la decisió de transferir M1 Abrams a Kíiv, els nostres militars destruiran els tancs nord-americans de la mateixa manera que es destrueixen totes les altres mostres d’equips de l’OTAN», ha asseverat Antónov, que ha assegurat que Washington està mirant «deliberadament» d’infligir una derrota estratègica a Rússia.

 En aquest sentit, ha afegit que un possible enviament de tancs a Ucraïna seria «una altra provocació flagrant contra Rússia». «Si els Estats Units decideixen subministrar tancs, justificar aquest pas amb arguments sobre armes defensives definitivament no funcionarà. Aquesta seria una altra provocació flagrant contra Rússia», ha relatat l’ambaixador.

«Titelles»

 «Una anàlisi de tota la seqüència d’accions de Washington mostra que els nord-americans estan constantment elevant l’assistència militar als seus titelles», ha esgrimit, i ha detallat que durant el curs de la guerra a Ucraïna s’ha filtrat informació als mitjans en vigílies d’importants entregues d’armes i equips a Kíiv, segons ha informat aquest mitjà.

Antónov ha acusat els Estats Units de donar «llum verda a l’ús d’ajuda nord-americana per atacar Crimea», encobrint presumptament crims contra la població de les regions del Donbass, Zaporíjia i Kherson.

Els Estats Units estudien la possibilitat d’enviar a Ucraïna una important quantitat de tancs Abrams M1 com a part d’un acord amb Alemanya perquè desbloquegi l’entrega dels seus Leopard 2, segons explica a la seva edició de dimarts el diari nord-americà ‘The Wall Street Journal’.

Notícies relacionades

 Així mateix, després de diverses setmanes de pressions a Berlín per part de potències occidentals –especialment Polònia i els països bàltics–, el canceller alemany, Olaf Scholz, sembla que ha accedit a subministrar aquests carros de combat a Ucraïna, segons DPA. No obstant, de moment no hi ha confirmació oficial de l’Executiu alemany.

Ucraïna ha estat en les últimes setmanes reclamant amb insistència als seus socis l’entrega de tancs alemanys Leopard, que necessiten una autorització prèvia de Berlín, les reticències del qual havien evidenciat un nou desacord entre els aliats de Kíiv, sobretot, respecte a Polònia i els països bàltics, els més crítics i bel·ligerants amb el recel d’Alemanya.