Hi viatjaven 72 persones

Almenys 68 morts a l’estavellar-se un avió al Nepal

L’accident ha tingut lloc quan l’aparell de la companyia Yeti Airlines, que s’ha «trencat a trossos», intentava aterrar a la regió de Pokhara

Almenys 68 morts a l’estavellar-se un avió al Nepal

VÍDEO EFE

2
Es llegeix en minuts
Reuters
France Presse

Almenys 68 persones han mort a l’estavellar-se un avió quan intentava aterrar a la regió nepalesa de Pokhara, a uns 200 quilòmetres de la capital, Kàtmandu, d’on s’havia enlairat. En aquest avió de la companyia Yeti Airlines viatjaven 72 persones, de manera que és probable que augmenti la xifra de morts, han informat fonts de l’autoritat d’aviació civil del Nepal. És el pitjor accident aeri al país de l’Himàlaia en 30 anys.

«Les operacions de rescat estan en marxa. Esperem recuperar més cossos», ha afirmat el portaveu de l’autoritat d’aviació civil, Jagannath Niroula, que també ha admès que «l’avió s’ha trencat a trossos». A més, ha afegit que «el cel estava clar», amb referència a les possibles causes que han provocat que l’aeronau s’hagi estavellat al pendent d’un turó.

Un centenar de rescatistes treballen al lloc del sinistre

La policia ha precisat que els rescatistes tenen dificultats per arribar al lloc, un congost situat entre dos turons a prop de l’aeroport de la ciutat turística. Respecte a les tasques de rescat, un centenar de rescatistes treballen al lloc del sinistre. «Tots els esforços estan enfocats a apagar l’incendi i rescatar els passatgers», ha precisat Gurudutta Dhakal, un funcionari local.

L’avió sinistrat era un ATR 72 de dos motors d’hèlix del fabricant franco-italià ATR operat per la línia aèria Yeti Airlines. Entre les 72 persones a bord hi havia dos nens i quatre membres de la tripulació. Al passatge, a més, hi havia 10 estrangers, segons ha informat Sudarshan Bartaula, portaveu de la companyia. «No sabem les seves nacionalitats, estem intentant confirmar-les», ha afegit. Segons la web de seguiment de vols FlightRadar24, l’aparell sinistrat tenia 15 anys d’antiguitat.

Imatges i vídeos compartits a Twitter i altres xarxes socials mostraven columnes de fum que sortien del lloc de l’accident mentre els rescatistes i una multitud de persones es reunien al voltant de les restes de l’avió. «La meitat de l’avió és al pendent», explica Arun Tamu, un resident local que va arribar al lloc minuts després que l’avió s’estavellés. «L’altra meitat ha caigut al congost del riu Seti», puntualitza.

Sinistre aeri més mortal des del 2018

Aquest és el sinistre aeri més mortífer al Nepal des de 1992, quan un Airbus A300 del Pakistan International Airlines es va estavellar contra un turó a l’acostar-se a Kàtmandu i va causar la mort a les 167 persones que anaven a bord. D’altra banda, al març del 2018, un vol turbohèlice US-Bangla Dash 8 procedent de Dacca va xocar a l’aterrar a Kàtmandu, un accident en el qual van morir 51 de les 71 persones a bord, segons Aviation Safety Network.

Notícies relacionades

Gairebé 350 persones han mort des del 2000 en accidents d’avió o helicòpter al Nepal, llar de vuit de les 14 muntanyes més altes del món, inclòs l’Everest, on els canvis climàtics sobtats poden generar condicions perilloses.

D’altra banda, la Unió Europea va prohibir el 2013 el vol d’aerolínies nepaleses al seu espai aeri al·legant preocupacions de seguretat.

Temes:

Nepal