Als Estats Units

¿Per què està hospitalitzat Bolsonaro?

L’expresident del Brasil explica els seus problemes de salut a les xarxes socials

¿Per què està hospitalitzat Bolsonaro?

MAURO PIMENTEL

1
Es llegeix en minuts
France Presse

L’expresident brasiler Jair Bolsonaro ha confirmat el seu ingrés en un hospital d’Orlando (Florida), al sud-est dels Estats Units, per una «adherència» intestinal, en un missatge publicat a les xarxes socials.

«Després de ser apunyalat a Juiz de Fora/MG [Minas Gerais, est del Brasil, el 2018], vaig ser sotmès a 5 operacions. Des de l’última, per dues vegades vaig tenir adherències [intestinals] que em van portar a altres procediments mèdics», va informar l’exmandatari ultradretà a Twitter i Instagram, acompanyant el seu missatge amb una foto d’ell al seu llit d’hospital.

«En el dia d’ahir nova adherència i baixa hospitalària a Orlando/USA», va afegir, abans d’agrair als seus seguidors les «oracions i desitjos d’aviat restabliment».

Hores abans, la dona de Bolsonaro, Michelle, havia confirmat l’hospitalització de l’expresident, després que el mitjà brasiler ‘O Globo’ anunciés al matí que es trobava al centre AdventHealth de la localitat de Celebration, al sud d’Orlando.

L’assalt

La notícia va arribar un dia després que milers de simpatitzants de Bolsonaro, que va perdre les eleccions del 2022 davant l’esquerrà Luiz Inácio Lula da Silva, assaltessin la Presidència, el Congrés i el Tribunal Suprem del Brasil i causessin destrosses.

Bolsonaro va sortir del Brasil dos dies abans de finalitzar el seu mandat, el 31 de desembre, rumb als Estats Units, i va evitar participar així de la presa de possessió del president Lula da Silva el primer de gener.

Notícies relacionades

L’exmandatari ha presentat problemes de salut derivats de l’apunyalament que gairebé li costa la vida el setembre del 2018, just abans de la seva elecció com a president.

Obstruccions, oclusions i adherències intestinals: ha sigut hospitalitzat d’urgència mitja dotzena de vegades i reintervingut sis vegades des del 2018.