Crisi sanitària

Itàlia no detecta noves variants de covid entre viatgers procedents de la Xina

Itàlia no detecta noves variants de covid entre viatgers procedents de la Xina

JENNIFER LORENZINI / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats italianes no han detectat noves variants de covid en viatgers arribats a Itàlia des de la Xina. El transalpí és un dels països del món, juntament amb els Estats Units i el Japó, que han imposat l’obligatorietat de presentar una prova negativa a tots els viatgers procedents del gegant asiàtic.

Els viatgers que van donar positiu són portadors de «variants d’òmicron ja presents a Itàlia», segons va declarar aquest dijous la primera ministra, Giorgia Meloni, en la roda de premsa amb motiu del final d’any.

Notícies relacionades

Meloni va lamentar que la decisió de Roma d’imposar tests obligatoris «pugui no ser plenament eficaç si no es fa a escala europea», assenyalant que les proves només afecten els vols directes des de la Xina, no els que fan escala. Els altres països de la Unió Europea no han decidit, de moment, imposar cap mesura als viatgers xinesos i la Comissió Europea va insistir aquest dijous en la importància de «coordinar» les restriccions.

Itàlia va començar el 26 de desembre a fer tests als passatgers procedents de Pequín i Xangai. De totes les proves fetes, gairebé el 50% van resultar positius per covid-19.