A Birmingham

Moren tres dels quatre nens que van caure a un llac gelat al Regne Unit

El quart nen es manté en estat greu a l’hospital

Moren tres dels quatre nens que van caure a un llac gelat al Regne Unit

David Stowell / Brueton Park / WIKIMEDIA COMMONS

2
Es llegeix en minuts
France Presse

Tres nens de 8, 10 i 11 anys han mort aquest dilluns després d’haver caigut en un llac gelat a Birmingham. Les tres víctimes i un quart nen, de 6 anys, que es manté ingressat en estat greu, van arribar a diversos hospitals pròxims en aturada cardíaca després d’haver sigut rescatats aquest diumenge pels serveis d’emergències britànics.

Els bombers i parametges van treure de l’aigua gelada els menors diumenge a la tarda a Solihull, una ciutat al sud-est de Birmingham després de rebre una trucada d’auxili per part dels testimonis que van veure com els menors van caure a l’aigua al trencar-se el gel sobre el qual jugaven. Després de les tasques de reanimació, els nens van entrar en aturada cardíaca i van ser traslladats amb urgència a l’hospital per continuar la reanimació d’emergència.

«Els nens han sigut trets de l’aigua i els bombers i conductors d’ambulància els han intentat reanimar immediatament», va indicar Richard Stanton, responsable del servei de bombers en aquesta zona, durant una roda de premsa diumenge a la nit. «Per desgràcia, han patit una aturada cardíaca i han rebut un tractament avançat de reanimació a l’hospital», va explicar Cameron McVittie, del servei local d’ambulàncies. Els menors, en «estat crític», van ser traslladats a dos hospitals diferents a Birmingham.

Tasques de rescat

El balanç de víctimes podria empitjorar, ja que quan la policia va arribar al lloc dels fets li van dir que «fins a sis persones» havien caigut a l’aigua. En un primer moment, policies i testimonis es van llançar a l’aigua per mirar de treure’ls, i els bombers continuen buscant possibles víctimes al llac.

Notícies relacionades

«Per aquesta raó, després d’haver rescatat els quatre nens, continuem la recerca, per comprovar si hi ha altres persones a l’aigua», va dir Stanton.

Un equip continuarà les tasques de rescat durant la nit, però, «tenint en compte la temperatura de l’aigua, l’edat dels que han caigut i el temps que han passat dintre, ja no es tracta d’una operació de rescat», sinó per recuperar els possibles cossos de morts, va reconèixer. El Regne Unit pateix des de divendres una onada de fred important, amb nevades en algunes zones i temperatures sota zero a bona part del país.