Reconeixement mundial

Zelenski, personatge de l’any per la revista ‘Time’

«La seva decisió de no fugir de Kíiv, sinó de quedar-se i obtenir suports, va ser crucial», argumenta l’editor de la revista novaiorquesa

Zelenski, personatge de l’any per la revista ‘Time’

TIME

1
Es llegeix en minuts
France Presse

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, que ha encarnat la resistència del seu país a la invasió russa, ha sigut nomenat personalitat de l’any 2022 per la revista ‘Time’, que també ha retut homenatge a l’«esperit d’Ucraïna». Zelenski també ha rebut idèntic reconeixement per part del ‘Financial Times’.

«Tant si la batalla per Ucraïna inspira esperança com por, Volodímir Zelenski ha galvanitzat el món d’una manera que no havíem vist en dècades», va escriure l’editor de ‘Time’, Edward Felsenthal, per a qui l’elecció d’aquest any «mai havia estat tan clara».

«Per demostrar que el valor pot ser tan contagiós com la por, per inspirar pobles i nacions a unir-se en defensa de la llibertat, per recordar al món la fragilitat de la democràcia –i de la pau–, Volodímir Zelenski i l’esperit d’Ucraïna són la Persona de l’Any 2022 de ‘Time’», afegeix la revista novaiorquesa.

Notícies relacionades

«En les setmanes posteriors a l’inici dels bombardejos russos el 24 de febrer, la seva decisió de no fugir de Kíiv, sinó de quedar-se i obtenir suports, va ser crucial. Des de la seva primera publicació de 40 segons a Instagram el 25 de febrer, en la qual mostrava que el seu Gabinet i la societat civil estaven intactes i al seu lloc, fins als discursos diaris pronunciats a distància davant institucions com parlaments, el Banc Mundial i els premis Grammy, el president d’Ucraïna estava a tot arreu», va explicar l’editor de ‘Time’.

El 2021, va ser l’empresari multimilionari Elon Musk, cap de SpaceX i Tesla, i que des d’aleshores ha comprat Twitter, l’homenatjat.